Kuvatoimittaminen : Kuvatoimittajan työprosessi - Heikkinen, Mari (Kemi-Tornion ammattikorkeakoulu, 2011)
Heikkinen, Mari 2011. Kuvatoimittaminen. Kuvatoimittajan työprosessi. Opinnäytetyö. Kemi-Tornion ammattikorkeakoulu. Kulttuuriala. Kuvataiteen koulutusohjelma. Kuvataiteilija (AMK). Sivuja 25. Liitteet 1 - 9. Opinnäytetyöni aiheena on kuvatoimittajan työprosessi. Tavoitteena on käydä läpi kuvatoimittajan toimenkuva suunnittelusta toteutukseen. Työni toiminnallinen osa koostuu kuvatoimittajan työstä, jonka tein Juha Pentikäisen Saamelaiset Pohjoisen kansan mytologia -teoksen ranskankieliseen painokseen Mythologies des Lapons (2011). Minun tehtäväni oli löytää kirjaan sopiva kuvamateriaali ja luoda visuaalinen tarina tekstin tueksi. Työprosessini koostui lopulta 29 kuvan kokonaisuudesta. Kerron omasta näkökulmastani ja työprosessiini viitaten, millaisena itse koin kuvatoimittajan työn. Teoria -osuudessa käytän monipuolisesti kuvajournalismin ja kuvittamisen lähteitä tukenani prosessin läpikäymiseen. Lähteiden hankinnassa minun tuli soveltaa materiaalia kuvajournalismista ja kuvittamisesta, sillä itse kuvatoimittamisesta ei ole olemassa juurikaan kirjallisuutta. Tämä teki prosessista entistä mielenkiintoisemman ja haastavamman. Kirjoittaessa pääsin todella analysoimaan, mitä kaikkea kuvatoimittajan työ tarkoittaa ja pitää sisällään. Kuvatoimittajan toimenkuva on aika liukuva ja laaja käsite. Työ on visualisointia ja suunnittelua, moniosaamista ja luovaa asioiden yhdistelyä. Kuvatoimittaja on ennen kaikkea kuvan ammattilainen. Heikkinen, Mari 2011. Photo Editor. Work process of a photo journalist. Bachelor’s Thesis. Kemi-Tornio University of Applied Sciences. Business and Culture. Degre Programme of Visual Arts. Pages 25. Appendices 1–9. The topic of my Bachelor’s Thesis is photo editing and work process of a photo journalist. My aim is to clarify photo editor’s job description. My work consists of a functional part of the photo journalists work which I did to Juha Pentikainen’s book, Mythologies des Lapons in 2011. I was to find suitable pictures to create a visual story based on the text. Eventually my work ...