Selvitys pohjoissuomalaisen hotellin ja ravintolan imagosta - Keränen, Aino (Rovaniemen ammattikorkeakoulu, 2011)
Tämä opinnäytetyö käsittelee erään Pohjoissuomalaisen yrityksen imagoa. Työn tavoitteena oli selvittää yritykseen kuuluvan hotellin ja ravintolan imagoa sekä mielikuvia. Aihe on rajattu siten, että työssä käsitellään ulkoista imagoa, eli asiakkaiden ja potentiaalisten asiakkaiden mielikuvia yrityksestä. Opinnäytetyön teoriaosassa käydään läpi aiheeseen kuuluvat käsitteet, jotka selitetään lähdeaineiston avulla. Työn empiirinen osuus on suoritettu kvantitatiivisella tutkimusotteella. Selvitys suoritettiin kyselylomakkeena yrityksen asiakkaille ja potentiaalisille asiakkaille. Tarkoituksenani oli selvittää hotellin ja ravintolan imagoa. Työn tulosten perusteella voidaan sanoa, että yrityksellä on asiakkaiden mielestä hyvä imago. Erityisesti ravintolan hyvä laatu tuli työssä esille. Jonkin verran kehitettävää olisi yrityksen näkyvyydessä paikallisessa mediassa. Tuloksista kävi ilmi, että ravintolalla on parempi imago kuin hotellilla. This thesis deals with the image of a company in northern Finland. The purpose of this thesis was to clarify the image of the company’s hotel and restaurant. The subject is limited to the external image only. In the theory of this thesis the main concepts of this subject are presented and explained with the help of literature. The empiric part of this thesis was done with a quantitative research method. The study was performed as a questionnaire survey to the customers and potential customers of the company. The purpose was to clarify the image of the hotel and restaurant. On the basis of the study, it can be noted that the company has a good image. Especially the restaurant has a good image. From the research results it appeared that the restaurant has a better image than hotel.