Kalastusmatkailupalvelujen kehittäminen Pohjois-Karjalassa - Honkanen, Mikko; Naakka, Timo (Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu, 2011)
Kalastus on osa Outdoors Finland kehittämisohjelmaa, jonka tavoitteena on kehittää matkailupalveluja Suomessa. Kehittämiskohteita ovat esimerkiksi markkinointi ja verkostoituminen alan pienyritysten kesken. Toimeksiantajamme ProAgria Pohjois-Karjala ry:n Kalasta Pohjois-Karjalassa hanke on osa alueellista kehittämisohjelmaa. Hankkeen yksi tavoite on viikonmittainen kalastusloma mökillä, jonka toimivuutta arvioimme kyselyn avulla. Vastaavanlaista kyselyä ei ole aikaisemmin toteutettu kalastuksen harrastajille Pohjois-Karjalan alueella, vaan aiemmat kyselyt on suunnattu pääosin kalastusmatkailuyrittäjille. Lomakehaastattelu toteutettiin kolmella eri messuilla pääasiallisesti haastattelemalla vastaajia. Kyselyn tulokset koottiin yhteen, joiden pohjalta teimme johtopäätöksiä. Tuloksia verrattiin alueen tämän hetkiseen tarjontaan, jonka pohjalta pääteltiin vastaavatko kyselyn tulokset tarjontaan. Tuloksien pohjalta loimme esimerkkituotteen. Tutkimuksen tulokset on esitelty taulukoilla sekä graafisesti. Tulosten perusteella loimme esimerkkikalastustuotteen. Yksi työn jatkotoimenpide olisi esittelemällemme esimerkkikalastustuotteen tuotteistaminen ja testaus. Tuotteen tuotteistamisessa tulisi ottaa huomioon Outdoors Finland kehittämisohjelman teemakohtaiset tuotesuositukset kalastusmatkailussa. Fishing is part of the Outdoors Finland Programme which aims to develop tourism services in Finland. The targets for development are, e.g., marketing and networking be-tween small enterprises providing fishing tourism. The Project Go Fishing in North Karelia is administered by our commissioner, the Registered Association ProAgria North Karelia, and is part of a regional development programme. One of the main goals of the project is a one-week fishing holiday in a holiday cottage. We conducted a survey to find out the demand for this product. Fishing enthusiasts have not been interviewed in North Karelia before, but there has been surveys targeted to fishing tourism entrepreneurs. The form interview was carried out mainly by ...