Saunapalvelun myynnin edistäminen: Case Koskikipparin sauna - Kokko, Maria; Toppi, Susanna (2020)
Tässä opinnäytetyössä keskityttiin oululaisen tapahtuma- ja elämystuottaja Go Arctic Oy:n tarjoaman saunapalvelun parantamiseen. Sauna oli yrityksen palveluvalikoimassa melko uusi tuote ja yritys kaipasi erityisesti uusia ideoita ja ehdotuksia siitä, mihin suuntaan palvelua kannattaisi kehittää. Keskeisiä tarpeita olivat etenkin saunan ympäristön muokkaaminen asiakkaille viihtyisämmäksi ja palvelun brändääminen helposti myytäväksi kokonaisuudeksi. Opinnäytetyön alkutilanteessa lokakuussa 2019 sauna oli käyttökelpoinen, mutta tunnelmaltaan hieman vajavainen ja myös saunan käyttöaste oli heikko. Työ suoritettiin toimintatutkimuksena, jossa opinnäytetyön tekijät tutustuivat yrityksen toimintaan saunapalvelun tuottajana ja esittivät omia ideoitaan palvelun kehittämiseksi. Lopulta yritys teki itse omat valintansa muutosten suhteen ja esitteli ne opinnäytetyön tekijöille. Muutokset analysoitiin ja näiden perusteella laadittiin uusia jatkosuunnitelmia ja ideoita toiminnan kehittämiseksi edelleen. Palvelun kehittämistä lähestyttiin markkinoinnin ja tuotteistamisen näkökulmista. Yritys suoritti saunan ympäristössä fyysisiä muutoksia muun muassa rakentamalla sen yhteyteen viihtyisän terassin. Markkinoinnin osalta tärkein muutos tehtiin yhdistämällä saunapalvelu ja kyseisen toimipaikan muut palvelut yhdeksi yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, jota markkinoidaan omilla verkkosivuillaan yrityksen muusta toiminnasta irrallaan. Lisäksi opinnäytetyössä pohdittiin myös muita viitekehyksen tärkeitä seikkoja, kuten asiakkaan palvelupolun suunnittelemista sekä erilaisten markkinointikanavien hyödyntämistä. Opinnäytetyön suorittamisaika oli yksi vuosi. Valitettavasti tässä ajassa ei päästy näkemään tehtyjen muutosten vaikutuksia saunan käyttöasteeseen, etenkin kun vuonna 2020 COVID-19-pandemia vaikutti käyttöasteeseen negatiivisesti. Yritykselle tärkein tavoite oli kerätä uusia ideoita ja ajatuksia palveluunsa ulkopuoliselta taholta ja tämä toteutui prosessin aikana hyvin. Yhteistyön tuloksena saunapalvelua kehitettiin kokonaisuudeksi, jota yrityk-sen on helpompi myydä ja markkinoida ja josta asiakkaat toivottavasti nauttivat entistä enemmän. Jatkossa sauna tarvitseekin vain lisää käyttäjäkokemuksia, joiden perusteella saunapalvelua voidaan muokata vieläkin paremmaksi. This thesis focused on improving a sauna-service, that is provided by the Oulu-based event and experience producer Go Arctic Ltd. The sauna is quite a new product of the company’s service selection and the company was especially looking for new ideas and propositions on what direction to develop the service. The essential needs were particularly to make the surrounding area of the sauna more pleasant for customers and to brand the service into a more marketable form. At the beginning of the thesis in October 2019 the sauna-service was already available for customers, but the ambiance of the service was a bit incomplete and the sales of the service were also weak. The thesis was accomplished as an action research, where the authors familiarize themselves with the company’s work as sauna-service producers and offer their ideas to improve the product. Eventually the company made their own decisions with the changes they wanted to make and presented them to the authors. The changes were analysed and new plans and ideas for the future were made based on the analysis. In the process of developing the service, the focus was on marketing and productisation. There were some changes in the sauna’s environment made by the company. For example, a new comfortable terrace was built next to the sauna. As far as marketing is concerned, the most important change was made by combining the sauna-service with the company’s other services. This new entirety got to be marketed on its own microsite separated from the company’s other business. In addition, other related topics were covered in the thesis, such as planning the customer’s service path, and benefiting from different marketing channels. This thesis took one year to complete. Unfortunately, this time was too little to get to see the changes in the sauna-service’s utilization, and especially during year 2020, COVID-19-pandemic slowed down the business. The most important goal for the company was to collect new ideas and thoughts from an external source, and this goal was well achieved in the process. As a result of the collaboration, the sauna-service was developed and be-came an entirety that is easier to sell and market, and hopefully the customers will enjoy this new product better. In the future, all the sauna needs is more customer’s experience and based on that, the service can be modified to become and get even better.