Kirjallisuuskatsaus Koillisväylään - Harrison, Ronja Valpuri (2020)
Tämän opinnäytetyön tavoitteena on syventää tietoja ja osaamista Koillisväylästä ja arktisen alueen merenkulusta, tottua tutkimaan ammattikirjallisuutta sekä harjoittamaan lähdekritiikkiä. Menetelmäksi valikoitui kuvaileva kirjallisuuskatsaus. Haluttiin selvittää, voiko suurelle yleisölle suunnatuista kirjoista löytää merenkulkijalle hyödyllistä tietoa. Opinnäytetyössä esitellään kolme suurelle yleisölle tarkoitettua kirjaa ja yksi ammattikirjallisuuden edustaja. Liikennöintiolosuhteet Koillisväylällä ovat haastavat. Arktisen alueen luontoarvot ovat suuret. Ilmaston lämpeneminen vaikuttaa dramaattisesti napa-alueilla, kun napajäät alkavat sulaa ilmastonmuutoksen, pakokaasupartikkeleiden ja kasvihuoneilmiön vaikutuksesta. Jäämeri kutsuu -kirja avasi näkökulmia, miten moni asia vaikuttaa yhteistyöhön arktisella alueella. Suomesta löytyy paljon tietoa ja taitoa laivanrakennuksen, jäänmurtamisen ja jääoperoinnin aloilla. Tämän osaamisen lisäksi Koillisväylän liikennöintiolosuhteiden kehittäminen vaatii Suomelta paljon poliittista tahtoa, investointeja ja yhteistyötä. Koillisväylä -kirja innoittaa perehtymään alueen erityispiirteisiin ja haasteisiin merenkulkijalle. Siinä korostuu luonnon tärkeys ja ihmisen pienuus sen rinnalla. Suomalaisia ajaa arktisille alueille maantiede, osaaminen, talous ja historia. Suomalaisilla on myös hyvä ympäristöomatunto, joka on hyvin tärkeä haastavalla ja tärkeällä alueella toimittaessa. Shipping in Arctic waters antaa monipuolisen kuvan arktisella alueella liikennöintiin ja alueen mahdollisuuksiin. Koillisväylällä on Jäämeren kolmesta laivareitistä helpoimmat jääolosuhteet. Arktisen alueen luonnonvaroja ovat metsät ja puuteollisuus, kaivannaiset sekä kalat. Risteilyt ovat kasvava elinkeinoala myös Arktiksella. Arktisella alueella on kolmenlaista liikennettä: kauttakulkuliikennettä, arktinen lähtö- tai määräsatama, ja arktisen alueen sisällä satamasta toiseen kulkeva liikenne. Merenkululle tarpeellisia ovat toimivat väylät, satamat, jäänmurto- ja luotsipalvelut, kommunikaatioyhteydet sekä luotettavat sää- ja jäätiedot. Raakaa voimaa - suomalaisen jäänmurron tarina kertoo suomalaisen merenkulun erityispiirteestä ja -taidoista. Suurimmat tavaravirrat kulkevat laivalla sekä Suomeen että Suomesta maailmalle. Itämerellä on maailman suurin jäänmurtajalaivasto. Suomessa on suunniteltu ja rakennettu valtaosa maailman jäänmurtajista. Niihin kehitettyjä keksintöjä ja tekniikkaa käytetään nykyään laajasti myös muissa laivatyypeissä. Sotakorvaukset Neuvostoliitolle olivat merkittävin syy suomalaisen laivanrakennusalan kasvuun ja kehitykseen. The purpose of this thesis is to deepen knowledge and knowhow on the Northeast Passage and seafare in the Arctic region, to get used to professional literature and to practise criticism of sources. Describing literature review was chosen as the method. The aim was to find out if it is possible to find information relevant to the seafarers from books aimed to everybody. In this thesis is presented three books aimed for everybody and one of professional literature. Operating conditions on the Northeast Passage are challenging. The nature values of the Arctic region are great. Climate warming affects dramatically on the polar regions when polar ice starts to melt due to climate change, exhaust particles and greenhouse effect. The book Jäämeri kutsuu opened views on how many things are part of cooperation in the Arctic. There is much knowledge and knowhow in Finland considering shipbuilding, icebreaking and operating in the ice. In addition to this knowhow the development of Northeastern operating conditions demands political will, investments and cooperation. The book Koillisväylä inspires to get to know the special traits of the Arctic area and the challenges it brings to seafaring. The importance of nature is emphasized. The Finns are drawn to the Arctic by geography, knowledge, economy and history. The Finns have a good environmental conscience which is crucial when working on a challenging and environmentally important area like the Arctic. Shipping in the Arctic waters provides a versatile picture on operating on Arctic area and on the possibilities of the area. On Northeast Passage there are the easiest ice conditions of the three passages on the Polar sea. The natural resources on the Arctic are forests and wood industry, mining and fish. Cruises are a growing branch of industry on the Arctic. The Arctic has three kinds of traffic: transit traffic, Arctic port of departure or destination and traffic from one Arctic port to another. Functional fairways, ports, icebreaking and pilotage services, communications and reliable weather and ice information are necessary for seafaring. The book Raakaa voimaa -the story of Finnish ice breaking tells about the special trait of Finnish seafaring and the special skills required for it. The biggest stream of goods is shipped by ship to and from Finland. The Baltic Sea has the greatest icebreaker fleet in the world. Most of world’s icebreakers are designed and built in Finland. Technology and innovations developed for icebreakers are nowadays widely used in other vessel types. The war reparations for the Soviet Union were the greatest reason for the development and growth of Finnish shipbuilding industry.