Asiakaslähtöinen palvelun kehittäminen palvelumuotoilun keinoin : case: hyvinvointitapahtuma pohjoiskarjalaisille naisyrittäjille - Hassinen, Noora-Emilia (2020)
Tässä toiminnallisessa opinnäytetyössä toteutettiin asiakaslähtöisen kehittämishankkeen palvelumuotoiluprosessin ensimmäinen osa. Palvelumuotoiluprosessin ensimmäisen osan tavoitteena oli löytää ratkaisuvaihtoehtoja kysymykseen: ”Kuinka voimme tarjota pohjoiskarjalaisille naisyrittäjille hyvinvointipalveluita, joilla ennaltaehkäistään uupumista, tuetaan henkistä ja fyysistä hyvinvointia, madalletaan avunpyytämisen kynnystä sekä edesautetaan menestystä yrittäjänä?”. Kehitystarve nousi esiin opinnäytetyön tekijän eli kehittämishankkeen toteuttajan eli palveluntuottajan tarpeesta luoda palvelu, jota hän voisi tulevaisuudessa lähteä toteuttamaan yrityksensä liiketoimintana tai sen osana. Palvelun täytyi vastata palveluntuottajan osaamista, joten palvelu rajattiin pohjoiskarjalaisille naisyrittäjille suunnatuksi hyvinvointitapahtumaksi. Opinnäytetyön keskeiset teoriat koskivat palvelumuotoilua. Lisäksi opinnäytetyössä analysoitiin naisyrittäjien työhyvinvoinnin haasteita kokooma-artikkeleiden, yritysbarometrien, yrittäjägallupien ja muiden tutkimuksien avulla. Palvelumuotoiluprosessissa hyödynnettiin IDEO.org:n julkaiseman Design Kit:n ihmiskeskeisen muotoilun työkaluja. Näiden pohjalta palvelumuotoiluprosessin ensimmäisen osan eli opinnäytetyön lopputuloksena syntyi naisyrittäjille suunnatun hyvinvointitapahtuman raamit. In this functional thesis, the first part of the service design process of customer-centric service development was implemented. The aim of the first part of the service design process was to find solutions to the question: “How can we provide North Karelian female entrepreneurs with wellness services that prevent fatigue, supports mental and physical wellbeing, lowers the threshold for asking for help as well as contributes to success as an entrepreneur?”. The need for this service development arose from the need of the author of the thesis i.e. the implementer of the development project and the service provider to create a service that she could implement as a part of her business. The service had to match the competence of the service provider, so the service was limited to a wellness event for North Karelian female entrepreneurs. The main theories of the thesis concerned service design. In addition, female entrepreneurs’ challenges with well-being at work were analyzed through review articles, business barometers, entrepreneurial polls, and other researches. In the service design process, the human-centered design tools of the Design Kit published by IDEO.org were utilized. Based on these, the first part of the service design process i.e. the thesis resulted in the framework of a wellness event for female entrepreneurs.