Velkommen til Scandic Narvik - perehdytysopas vastaanottoon - Karjalainen, Riikka (2016)
Tässä toiminnallisessa opinnäytetyössä oli tarkoituksena tehdä perehdytyskansio hotelli Scandic Narvikin vas-taanottoon. Tavoite oli uusien työntekijöiden perehdytyksen helpottaminen ja syventäminen. Perehdytyskansio tarjoaa työntekijöille oleellista informaatiota Scandic Narvikista, työtavoista vastaanotossa ja sen toimintaympäristöistä. Toimeksiantajana opinnäytetyössä toimii Scandic Narvik. Hotelli sijaitsee Narvikin kunnassa Pohjois-Norjassa. Scandic Narvik on suosituin hotelli Narvikissa ja siihen kuuluu hotellihuoneiden lisäksi ravintola, näköalabaari ja kokoustilat. Suurin osa matkustajista on bisnesmatkailijoita, mutta myös vapaa-ajan matkailijoita yöpyy hotellissa. Idea opinnäytetyön aiheeksi saatiin harjoittelujakson aikana Scandic Narvikissa. Huomattiin, että perehdyttämisessä voitaisiin käyttää apuvälineitä, ja osa työntekijöistä kaipasi lisää perehdytystä työhön. Näin ollen todettiin, että perehdytyskansion laatiminen hyödyttäisi konkreettisesti toimeksiantajaa. Opinnäytetyö koostuu teoreettisesta ja toiminnallisesta osuudesta. Teoriassa käydään läpi henkilöstöjohtamista ja perehdyttämistä sen osana. Toiminnallinen osuus koostuu perehdytyskansion laatimisesta. Tutkimusmene-telmänä opinnäytetyössä käytettiin kvalitatiivista eli laadullista tutkimusta. Tutkimus toteutettiin syksyllä 2016 verkkokyselynä Scandic Narvikin vastaanoton nykyisille työntekjöille. Tutkimuksessa tahdottiin selvittää, miten perehdytys on tähän mennessä Scandic Narvikissa hoidettu, mitä siihen kaivattaisiin lisää ja mitä perehdytys-kansion tulisi sisältää. Saadut vastaukset analysoitiin ja tulkittiin. Näiden tulosten ja teorian perusteella laadittiin perehdytyskansio sekä konkreettisia ehdotuksia perehdyttämisen kehittämiseksi. Tuotoksena opinnäytetyössä syntyi selkeä perehdytyskansio, jossa on oleellinen tieto uutta työntekijää miettien. Perehdytyskansion sisältö laadittiin yhdessä hotellin vastaanoton työntekijiöiden ja vastaanottopäällikön kanssa. Se on tehty Word-tiedostona, joten se on helposti päivitettävissä ja tulostettavissa. Toimeksiantaja on kertonut käyttävänsä kansiota uusien työntekijöiden perehdyttämisen apuna.