Työhyvinvointikyselyn tuottaminen ja tulosten analysointi rakennusalan yritykselle - Suorsa, Sami (2020)
Tiivistelmä Tekijä: Sami Suorsa Työn nimi: Työhyvinvointikyselyn tuottaminen ja tulosten analysointi rakennusalan yritykselle Tutkintonimike: Liikunnanohjaaja (AMK), Liikunnan ja vapaa-ajan koulutus Asiasanat: Työhyvinvointi, työhyvinvointikysely, Maslowin tarvehierarkia, Rauramon työhyvinvoinnin portaat Opinnäytetyön tarkoitus oli tuottaa erään rakennusalan yrityksen työntekijöille työhyvinvointikysely ja analysoida kyselyn tulokset. Kyselyn perustana toimi Maslowin tarvehierarkia sekä tämän pohjalta luotu Rauramon työhyvinvoinnin portaat -malli. Työhön kerättiin teoriatietoa työhyvinvoinnista, jonka jälkeen luotiin kysely Webropol -sovelluksella. Tutkimuksessa haluttiin saada tietoa toimipisteen työntekijöiden kokemasta työhyvinvoinnista tarvehierarkian tarpeiden mukaisesti edeten. Opinnäytetyön teoriaosuudessa kerrotaan työhyvinvoinnista yleisesti, työkyvystä, työhyvinvoinnin mittareista, työhyvinvoinnin johtamisesta ja kehittämisestä sekä ilmapiirin ja yhteishengen kehittämisestä työpaikalla. Työhyvinvointikysely toteutettiin yrityksen toimipisteellä tammikuussa 2020. Kyselyyn vastasi yhteensä 37 työntekijää vastausprosentin ollessa noin 90 %. Tutkimuksen tuloksista käy ilmi, että kehittämisen varaa havaittiin eri tarpeiden osalta ja eroja oli myös toimipisteen puolien A ja B välillä, mutta pääosin toimipisteen työntekijät kokivat työhyvinvointinsa olevan hyvällä tasolla. Tämä ilmeni muun muassa siten, että työntekijät kokevat suurta arvostusta työtään kohtaan, ja kokevat, että töihin on mukava tulla. Tietoa voidaan hyödyntää kohdeyrityksessä toiminnan kehittämisessä, ja kyselyn voi mahdollisesti järjestää myöhemmin uudelleen, jos työhyvinvoinnin kehitystä halutaan arvioida uudestaan.