Karelia-ammattikorkeakoulun YAMK-koulutusten kansainvälisyyden kehittäminen - Jeskanen, Sanna (2020)
Opinnäytetyön tavoitteena oli kartoittaa nykytilaa ja laatia kehittämisehdotuksia Karelia-ammattikorkeakoulun ylempien ammattikorkeakoulututkintojen kansainvälistymiselle. Opinnäytetyö toteutettiin toimintatutkimuksena, joka koostui nykytila-analyysistä, benchmarking aineistosta sekä ideointityöpajoista Karelian eri henkilöstöryhmille. Tulosten mukaan opiskelijat olivat melko tyytymättömiä YAMK-koulutusten kansainvälisyyden tilaan ja puutteita nähtiin opetuksen sisällön kansainvälisyydessä, opiskelijavaihtomahdollisuuksissa sekä kansainvälisten työelämäedustajien hyödyntämisessä. Opettajakyselyiden vastauksista kävi mm. ilmi, että puolet vastaajista eivät olleet koskaan käyneet opettajavaihdossa ulkomailla tai vastaanottaneet ulkomaalaisia opettajia omille opintojaksoilleen. Työpajojen tuotoksina syntyi paljon kehittämisajatuksia ja aiheesta keskustelu nosti asian tärkeyttä esille. Muille suomalaisille ammattikorkeakouluille tehdyn kyselyn vastauksista saatiin vertailuaineistoa ja ideoita kehittämisen pohjaksi. Jatkotutkimuksena voisi selvittää tarkemmin Karelia-amk:n opetuksen sisältöön liittyvää kansainvälisyyttä Abstract The thesis investigated the current situation regarding the internationalization of the Master’s Programmes at Karelia University of Applied Sciences and found out the development ideas. The thesis was implemented as action research which contained present state analysis, benchmarking for the other Finnish universities of applied sciences and workshops for the different groups of staff members. The results indicated that students are somewhat unsatisfied with the existing state of the internationalization of the master programmes. Some blames concerned the content of studies, exchange possibilities and lack of foreign visitors/lecturers. Half of the teachers declared that they have never been on teacher exchange abroad or received a foreign lecturer on their classes. As a result of the workshops many development ideas were created and at least as important result was to raise discussion about the importance and the research topic. Answers of the other universities of applied sciences gave some comparative material and new ideas for the development work. Since results revealed defects on lacking international aspects of a content of studies, it would be interesting to make a research on internationalization of the curricula of master programmes at Karelia University of Applied Sciences.