VESIURHEILUAKTIVITEETTIEN MARKKINOINTI VIILEÄLLÄ JA SATEISELLA SÄÄLLÄ - CASE: ARCTIC TRAINERS - Heinonen, Tomi; Voutilainen, Sami (2020)
Opinnäytetyön aiheena oli tehdä markkinoinnin vuosikello, jonka avulla Arctic Trainers saisi asiakkaita vesiurheilemaan myös viileämmillä ja sateisemmilla säillä. Opinnäytetyömme on toiminnallinen opinnäytetyö. Valitsimme aiheen, sillä oltuamme kesän harjoittelussa Arctic Trainersilla huomasimme, että viileät ja sateiset säät vähentävät asiakasmäärää todella paljon. Aiheen ideoimme yhdessä Arctic Trainersin henkilökunnan kanssa. Opinnäytetyömme tiedonhankintamenetelminä käytettiin sähköistä asiakaskyselyä, toimeksiantajan haastattelua sekä kesien 2018 ja 2019 vertailua. Asiakaskyselyllä halusimme kartoittaa ihmisten vesiurheilutaustaa ja heidän kynnystään lähteä vesiurheilemaan. Haastattelussa kartoitimme muun muassa toimeksiantajamme markkinointia sekä asiakaskuntaa. Tarkastelimme myös Arctic Trainersin käytössä olevia Bókun varausjärjestelmää sekä iZettle-kassajärjestelmää vuoden 2018 ja 2019 kesien välillä saadaksemme tarkemmin selville kyseisten kesien asiakasmääräerot. Opinnäytetyössämme olemme tehneet markkinoinnillisia huomiota siitä, kuinka Arctic Trainersin toimintaa voisi kehittää, jos kesä osoittautuu odotettua viileämmäksi ja sateisemmaksi. Vuosikello on suunniteltu niin, että sitä voivat käyttää muutkin vesiurheiluaktiviteetteja tarjoavat yritykset. Vuosikello kattaa yrityksen koko vuoden markkinoinnin.