Venäläiset Kylpylähotelli Rantasipi Laajavuoren asiakkaina - Peiponen, Kaisa; Räty, Marjut (Jyväskylän ammattikorkeakoulu, 2011)
Työn toimeksiantajana oli Kylpylähotelli Rantasipi Laajavuori. Työn tavoitteena oli saada lisätietoa venäläisten matkailijoiden viihtymisestä Rantasipi Laajavuoressa. Tavoitteena oli tulosten avulla antaa hotellille kehitysehdotuksia, joiden avulla se pystyy jatkossa paremmin vastaamaan venäläisten asiakkaiden tarpeisiin. Tavoitteena oli tuotekehityksen keinoin saada enemmän venäläisiä asiakkaita hotelliin myös muina ajankohtina kuin talven sesonkiaikana. Tutkimuksessa käytettiin sekä määrällistä että laadullista tutkimusmenetelmää. Tutkimusta varten laadittiin kyselylomake, joka käännettiin venäjän kielelle. Kyselylomakkeita jaettiin 215 hotellihuoneeseen tammikuussa 2011 venäläissesongin aikaan. Kyselylomakkeita saatiin takaisin 94 kappaletta, joten vastausprosentti oli 43,7 %. Tutkimuksen toisessa osassa käytettiin laadullista tutkimusmenetelmää, kun kuutta perhettä pyydettiin kirjoittamaan vapaamuotoinen tarina unelmiensa kylpylälomasta Suomessa. Tulokset osoittivat, että venäläiset asiakkaat ovat melko tyytyväisiä hotellin palveluihin. Suurin osa vastaajista piti hotellin eri osastojen palveluita hyvinä tai erinomaisina. Avoimien kysymyksien avulla saatiin kuitenkin myös konkreettisia ehdotuksia palveluiden parantamiseksi. Tulosten perusteella hotellissa tehdään pieniä, mutta asiakkaille erittäin tärkeitä, muutoksia. Osa muutoksista palvelee hotellin kaikkia asiakkaita, osa muutoksista koskee pelkästään venäläissesongin aikaa hotellissa. Työstä hyötyy eniten Rantasipi Laajavuori, mutta siitä on hyötyä myös kaikille niille, jotka haluavat lisätietoa venäläisten matkailijoiden mieltymyksistä. Työn tulosten perusteella myös muut yritykset voivat parantaa venäläisille matkailijoille suunnattuja palveluitaan. The Bachelor’s Thesis was assigned by the Spa Hotel Rantasipi Laajavuori. The aim of the thesis was to acquire information about Russian tourists and find out how satisfied they were with the services in Rantasipi Laajavuori. Another aim was to give the hotel proposals on how its services could be ...