Pyöräilyreittiesitteen suunnittelu - Pelli, Anna (Saimaan ammattikorkeakoulu, 2011)
Opinnäytetyön tavoitteena oli suunnitella Etelä-Karjalan alueella kulkevalle pyöräilyreitille reittiesite sekä informatiivinen Internet-kartta. Tarkoituksena oli tuottaa materiaalia reitin markkinoinnin tueksi ja pyöräilijöiden avuksi reitin varrelle. Opinnäytetyön tekijä pääsi mukaan työryhmään, joka kartoitti pyöräreittien tarvetta Etelä-Karjalan alueella ja laati hankesuunnitelman laajemmalle pyöräilyreittien kehittämishankkeelle. Työ tehtiin Etelä-Karjalan Virkistysaluesäätiölle ja Länsi-Saimaan Kehittämisyhdistykselle. Opinnäytetyö oli toiminnallinen. Teoriassa käsiteltiin tuotteistamista ja tuotteistamisprosessia. Teorian pohjana käytettiin aiheeseen liittyvää kirjallisuutta. Tietoa pyöräilystä kerättiin pyöräilyaiheisista tapahtumista ja palavereista työn tilaajien kanssa. Loppukäyttäjien eli pyöräilijöiden mielipiteitä saatiin laittamalla kysely pyöräilijöiden suosimalle palstalle Internetissä. Projektin tuloksena pyöräilyreitistä syntyi kaksisivuinen paperiesite ja Google Maps-karttapalvelulla tuotettu informatiivinen Internet-kartta. Kyselyn avulla saatiin selville pyöräilijöiden mielestä Suomen parhaat pyöräreitit sekä tärkeimmät kriteerit reitin valintaan. Pyöräilyreitin varrella tulee olla hyvät palvelut, nähtävyyksiä, eikä reitti saa kulkea liian isoja teitä pitkin. The purpose of this study was to create a brochure and informative Internet-map for a cycling route in South-Karelia. The purpose was to produce material to support the marketing of the route and to help cyclists along the route. The writer of this study participated in a team that surveyed the need of cycling routes in South Karelia. The team made a project plan for a larger project that developed cycling routes. This study was made for South Karelian Foundation of Recreation Areas and West Saimaa Development Association. The study is functional. The theory part of this study was about productization and the process of it. The information was collected from literature and meetings about cycling with the partner organizations. Opinions of cyclists were collected by making a questionnaire on the Internet. As a result of this study a two-paged paper brochure and Internet-map were made. With the questionnaire I found out the best cycling routes in Finland and the most important criteria in choosing the cycling route. There need to be good services and sights along the cycling route and the route must not go along too big roads.