NAPA Designer -ohjelmiston käyttäminen laivan konseptisuunnittelussa - Mattsson, Ilkka (2020)
Tämä insinöörityö tehtiin Aker Arctic Technology Oy:lle. Insinöörityön tarkoituksena on tutkia ja kokeilla NAPA Designer ohjelmiston soveltuvuutta laivan rungon konseptimallin rakennesuunnitteluun. Erityisiä kiinnostuksen kohteita ovat laivan rakennemallin nopea luominen ja sen muokkaaminen sekä mallista saatavat paino- ja materiaalitiedot. Yhden 3D-mallin etuna olisi se, että kaikki työskentely tapahtuisi saman mallin parissa, jolloin suunnittelun eri osa-alueiden käytössä olisi koko ajan ajantasainen tieto laivan rakenteista, eikä eri ohjelmille ja tarkoituksille tarvitsisi tehdä ja ylläpitää omia malleja ja piirustuksia. Työssä mallinnettiin laivan rungon keskiosan karkea rakennemalli ja tehtiin siihen muutoksia, samalla kokeillen ohjelman eri mallinnustoimintojen toimintaa ja käytettävyyttä. Työn lopputuloksena saatiin selville ohjelman vahvuuksia ja heikkouksia, sekä arviointi, jota käytetään ohjelmistohankintojen päätöksenteossa.