Markkinointitutkimus Joensuun seudun rakennustarvikeliikkeiden palveluista ja valikoimista - Kontkanen, Jarmo; Pärnänen, Pauli (Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu, 2011)
Markkinointitutkimuksilla hankitaan tietoja markkinoinnin päätöksenteon kannalta keskeisissä asioissa. Tavoitteena on päätöksenteon riskin minimoiminen. Markkinointitutkimuksen tekemisessä on kolme osapuolta: toimeksiantaja, tutkija ja tiedon antaja. Toimeksiantaja on yritys tai ryhmä, joka tilaa tai valtuuttaa jonkun tekemään markkinointitutkimuksen. Tutkija tarkoittaa jokaista yksilöä, yritystä tai ryhmää, joka tekee markkinointitutkimusta. Opinnäytetyön toimeksiantaja on Joensuun Puukeidas Oy. Tutkimuksen tarkoituksena oli tutkia mielipiteitä Joensuun seudun rakennustarvikeliikkeiden palveluista ja valikoimista. Tutkimus suoritettiin kaksiosaisena. Ensimmäinen osio suoritettiin puhelinkyselynä ja vastaajina toimivat rakennusliikkeiden edustajat. Haastattelimme puhelimitse kymmentä rakennusliikkeiden edustajaa. Toinen osio suoritettiin kirjekyselynä. Kyselyyn osallistujat valitsimme rakennusluvan vuonna 2010–2011 saaneiden listalta, tiedot saimme Joensuun kaupungin ja Liperin kunnan teknisistä virastoista. Kyselylomakkeita lähetimme 110 kappaletta ja vastauksia tuli 38. Näin ollen kirjekyselyn vastausprosen-tiksi muodostui 35. Tutkimustuloksien mukaan Joensuun Puukeidas Oy:n tulisi panostaa palvelun nopeuteen myymälässä sekä noutopihalla. Myös palvelun laatuun tulisi panostaa. Näillä keinoilla Joensuun Puukeidas Oy pystyy erottumaan kilpailijoistaan Joensuun seudulla. Muilta osin vastaajat olivat keskimäärin tyytyväisiä nykyisiin toimitapoihin. Marketing research is a method used to get information about the main characteristics concerning decision making. The goal is to minimize the risks in decision making. There are three different parties in a marketing research: the client is a business or a group that orders the research or authorizes someone else to carry out the research. The re-searcher means every individual, business or group that does marketing research. The client of this thesis is Joensuun Puukeidas Oy. The goal of this research was to study people’s opinions about the selections and customer ...