Pohjois-Karjalan ohjelmapalvelujen laatu brittinäkökulmasta : Case: The Adventure Company Ltd:n ryhmät Pohjois-Karjalassa - Nevalainen, Inka (Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu, 2011)
Opinnäytetyön tavoitteena on selvittää, millaisena brittimatkailijat näkevät Pohjois-Karjalan matkailupalvelujen laadun. Kokevatko he saavansa sen mitä on luvattu? Mitkä aktiviteeteistä kiinnostivat eniten ja mitkä vähiten? Mikä on yleinen tyytyväisyyden taso lomaan? Suosittelisivatko he kyseistä matkaa tuttavilleen ja pa-laisivatko kenties joku päivä itsekin? Olettamuksena on, että Suomi-imago Iso-Britanniassa on yleisesti ottaen laadukas, mutta Pohjois-Karjala alueena voi olla usealle etukäteen tuntematon. Tutkimuksen tarkoituksena on lisäksi analysoida Pohjois-Karjalan matkailupalvelujen vetovoimaisuutta tulevaisuudessa. Perusjoukkona tutkimuksessa olivat kaikki vuosien 2004–2008 aikana The Adventure Companyn kautta Pohjois-Karjalaan tulleet ja kyselylomakkeen täyttäneet brittimatkailijat. Aineisto on saatu Karelia Expertiltä ja sen on kerännyt brittiläinen The Adventure Company omilta asiakkailtaan. Tutkimuksen mukaan Pohjois-Karjalaan tuli eniten brittimatkailijoita ikäryhmästä 35−44-vuotiaat, joista puolet oli naisia. Pohjois-Karjalan loma valittiin lähinnä kiinnostavan matkasuunnitelman ja sopivien matkapäivien vuoksi. Matkan hinta ei päätökseen vaikuttanut, vaikka se arvioitiin usein erittäin kalliiksi. Brittimatkailijat olivat pääosin erittäin tyytyväisiä Pohjois-Karjalan matkailupalvelujen laatuun. The aim of this study is to examine how tourists from the Great Britain see the quality of the tourist services in the North Karelia. Do they feel that they received what the marketing promised? Which of the program services were the most and least interesting? What was the general level of satisfaction? Would they recommend the trip to their friends and family and could they think of returning themselves? The assumption is that the image of Finland in the British market has a high quality, but the North Karelia region is probably quite unknown for the British people. The purpose of the present paper is also to analyze the attraction of the North Karelian tourist services in the future. Data for this study ...