Ohjelmoitavan logiikan käyttösovellusten kehittäminen : Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto - Ontronen, Mikko (Mikkelin ammattikorkeakoulu, 2011)
Työn tarkoituksena oli suunnitella ja kehittää Siemens LOGO! pienlogiikkaan pohjautuvia oppilasharjoitustöitä Savonlinnan ammatti- ja aikuisopistolle. Harjoitustöitä laadittiin kolme kappaletta ja töiden aiheita ovat valaistus, moottorikäyttö sekä lajitteluasema. Harjoitustöiden kautta oppilaat oppivat lukemaan sähköpiirustuksia, asentamaan ohjelmoitavan logiikan ja siihen liittyvät laitteet sekä harjoittelevat logiikkaohjelmien tekemistä. Harjoitustöiden teettämistä varten laadittiin työohjeet, jotka sisältävät töiden suorittamiseen tarvittavan dokumentoinnin ja ohjeistuksen. Harjoitustyön tekemisessä pyrittiin hyödyntämään mahdollisimman paljon koulun varastoista löytyviä komponentteja ja tarvikkeita. Suunnitelman mukaiset työohjeet saatiin laadittua ja niiden pohjalta työt toteutettiin ja testattiin. Harjoitukset on tarkoitus ottaa osaksi koulun sähkö- ja automaatiotekniikan opetusta syksyllä 2011. The purpose of this thesis was to create three exercises based on Siemens LOGO! programmable logic controller to upper secondary vocational college SAMI. Exercises are planned to help students to realize how to use and connect logic controller in real situations. Subjects of these exercises are lighting, motor-drive and automation sorting station. Instructions are made to perform these exercises in the future. During project all costs are planned to keep as low as possible. I managed to make instructions and design all the exercises as wished. With help of SAMI students I built all the logic environments. The budget stayed in its limits and the students also seemed to like doing these exercises. Equipment were tested and no errors occurred during introductions. Logic exercises can now be used for teaching purposes and attached to school’s teaching in the autumn 2011.