Ruokakulttuuri ja lähiruoka elämyksellisen hääjuhlatuotteen kehittämisessä - Leskinen, Mervi (Saimaan ammattikorkeakoulu, 2011)
Opinnäytetyön aiheena oli kehittää Pubec Oy:n pitopalvelulle valmis ja toimiva malli elämyshäiden järjestämiseksi. Elämyshäiden ruokapalveluiden kehittelyssä paneuduttiin elämyksien syntymisen lisäksi savolais-karjalaiseen ruokakulttuuriin sekä lähiruoka-ajatteluun. Tarkoituksena oli siis luoda pitopalvelulle toimintamalli, jolla he voivat järjestää asiakkailleen elämysrikkaan ja ikimuistoisen hääjuhlan vanhoja ruokaperinteitä kunnioittaen sekä mahdollisimman monipuolisesti lähiruokatuotteita hyväksikäyttäen. Opinnäytetyössä oli teoriaosuus, jossa keskityttiin edellä mainittuihin aiheisiin sekä toiminnallinen osuus, jossa järjestettäviin elämyshäihin toteutetaan teorian pohjalta suunniteltu ja testattu ruokakonsepti. Tiedonhankintamenetelminä käytettiin keskusteluja, kirjallisuutta sekä internetiä. Työmenetelmistä keskeisimpänä oli ruokien testaus. Opinnäytetyön tuloksena kehitettiin toimiva ja kiitosta saanut ruokakonsepti elämyshäihin. Konsepti on myös helposti kopioitavissa pitopalvelun muihinkin juhliin. Näin Pubec Oy:n pitopalvelu voi vastata asiakkaidensa koko ajan kasvavaan elämyshakuisuuteen sekä kiinnostukseen käytettävien raaka-aineiden alkuperästä ja puhtaudesta. The topic for the thesis is to develop a complete and workable model for arranging wedding of experience for Pubec Oy’s catering. In developing of food services for wedding of experience the focus has been - beside of creating the experiences - also on Savonian-Karelian cuisine as well as local food awareness. The purpose is to create an operations model that could enable the catering to organize a wedding party which is immemorial and full of experiences. At the same time the aim is to respect traditional food and as much as possible to take versatile advantage of local food. Thesis consists of a theory part which is focusing on above-mentioned topics and a functional part in which a theory-based, well planned and tested food concept for the experience wedding has been carried out. Information has been acquired by discussions, literary and internet. The most essential method of working is testing the food. As an outcome of the thesis a workable and praised food concept for wedding experience was developed. The concept is very easy to copy to other parties in catering services. In that way Pubec Oy’s catering could respond to constantly increasing demand of experiences and the interest for the origin and purity of the raw materials used.