Kotihoidon asiakkaiden tyytyväisyys saamiinsa palveluihin Parikkalassa 2011. - Paavilainen, Kirsi (Mikkelin ammattikorkeakoulu, 2011)
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää Parikkalan kotihoidon asiakkaiden tyytyväisyyttä saamiinsa palveluihin. Tutkimuksen teoriaosassa on selvitetty, mitä asiakastyytyväisyys ja laatutyöskentely ovat. Lisäksi on kuvattu Parikkalan kotihoidon toimintaa ja asiakasrakennetta. Tutkimus tehtiin strukturoidun haastattelulomakkeen avulla. Tutkimuskysymykset pohjautuvat Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin kotihoitotyötä ohjaaviin arvoihin. Opinnäytetyössä selvitettiin tyytyväisyyttä palveluihin, saako asiakas niitä palveluja, joita haluaa, ja lisäksi kotihoidon henkilökunnan ammattiosaamista. Parikkalan kotihoidon asiakastyytyväisyyttä ei ole aikaisemmin tutkittu. Tutkimustuloksia voidaan hyödyntää kotihoidon palvelujen kehittämisessä. Kotihoitotyötä ohjaavia arvoja ovat asiakaslähtöisyys, asiakkaan kokonaisvaltainen hoitaminen, turvallisuus, tasa-arvoisuus ja kuntouttava hoitotyö. Tutkimuksessa hoitotyötä ohjaavien arvojen vertailukohteena olivat valtakunnalliset ja ikäihmisten haluamat laatuominaisuudet heidän itsensä kuvaamina. Haastattelun vastauksista ilmeni, että kotihoidon asiakkailla on samansuuntaiset toiveet, kuin yleensä hyvältä hoitotyön laadulta odotetaan. Palveluihin ja henkilökunnan ammattiosaamiseen oltiin pääasiassa tyytyväisiä. Tuloksista nousi esille myös palvelujen kehittämiskohteita. Virike- ja ulkoilutoimintaan ei oltu tyytyväisiä, ja asiakkaiden toiveena oli saada oma- tai vastuuhoitaja. The purpose of this study was to survey if the customers of Parikkala home care are with the services they get. The theoretical part of the thesis focuses on customer satisfaction and quality in home care.Moreover there is a description of Parikkala home care functions and customer structures. This study was carried out with help ofskructured interview form. The interview questions were based on the values of of the home care nursing in the South Karelian Social and Health District. The study focused on the customer satisfaction with the services, accessibility to services and home care employees ...