Itä-Uudenmaan verkostoituminen Venäjän kanssa - Kivonen, Anna (HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu, 2009)
Itä-Uudenmaan ja Venäjän- verkostoitumishankkeessa kohtasivat ammatilliset oppilaitokset ja matkailualan yritykset Itä-Uudeltamaalta, Karjalan tasavallasta ja Pietarista. Projektin oli jatkuva vuoden 2009 syksyyn, jonka aikana matkailualan yritykset verkostuvat keskenään. Opinnäytetyön toimeksiantajana toimii Itä-Uudenmaan oppilaitosten Venäjä-verkosto. Projektin tavoitteena oli saada itäuusmaalaiset matkailualan yritykset ja ammatilliset koulut verkostoitumaan Venäjälle ja luoda mahdollisesti henkilökohtaisia suhteita rajan molemmin puolin. Opinnäytetyön tavoitteena oli kartoittaa matkailualan yrityksien kiinnostukset, toiveet ja tarpeet verkostoitumiselle keskenään ja yhdessä oppimiselle. Opinnäytetyön tutkimusongelma on Itä-Uusimaalaisten ja Venäläisten matkailualan yritysten kiinnostukset ja tarpeet yhdessä oppimiselle ja verkostoitumiselle keskenään. Aineistoa hankittiin haastattelemalla verkostoitumisesta Venäjälle kiinnostuneita Itä-Uudenmaan matkailualan yrityksiä. Venäläisten aineiston saatiin yhteistyökoulujen tekemistä yrityshaastatteluista. Analysoin molempien maiden tuloksia ja vertaan keskenään luoden näin pohjan hankkeen etenemiselle. Opinnäytetyön merkitys Venäjä-verkostoitumisprojektin kannalta oli suuri, sillä opinnäytetyöni toimii pohjustuksena matkailualan yrityksien kytkeytymiselle mukaan projektiin. Työn kautta voitiin todeta matkailuyritysten tarpeet ja kiinnostukset vuonna 2008. Jatkotoimenpiteissä itäuusimaalaiset matkailualan yritykset voivat kehittää uuden matkailutuotteen venäläisille matkailijoille opiskelijoiden kanssa yrityskohtaisesti. The project combines educational institutions and companies in the tourism sector with Eastern Finland, Republic of Karelia and St. Petersburg. Duration of the project is until the fall of 2009, during which time the participants of the project will establish linkages and contacts among themselves. Customer diploma is a network of educational institutions of Eastern Finland. The aim of the project is to establish a connection between schools and ...