Energiatehokkaat seinäeristysmallit - Holm, Hannu Markus (Rovaniemen ammattikorkeakoulu, 2011)
Tämä opinnäytetyö on tehty Rovaniemen ammattikorkeakoulun Kone- ja tuotantotekniikan koulutusohjelman rakennustekniikan, lämpöopin, materiaalitekniikan ja fysiikan opintojen pohjalta. Opinnäytetyö on tutkiva työ, jossa aiheena on energiatehokas seinärakentaminen. Työ käsittelee laajalti seinärakentamisen energiataloutta ja antaa kuvan lämpöeristämisen kehityksestä. Huomio keskittyy kuitenkin uusiin, innovatiivisiin ratkaisuihin. Työssä käydään myös läpi säädöksiä ja lakeja jotka koskevat rakennusten energian käyttöä. Työn pohjana on Kittilään valmistuva Koulutus- ja hyvinvointikeskus, jonka yhtenä hankeena on tutkia eristemateriaalien toimivuutta. Hankkeen toteuttaa Rovaniemen koulutuskuntayhtymä Ky. Työssä käsitellään rakennusmääräyksiä ja normeja jotka säätävät uusien rakennusten rakenteiden lämpöhäviöt. Lähtokohtana ovat rakennussuunnitelmat, joiden mukaan keskus rakennetaan. Työssä esitellään vaihtoehtoisia rakennusmalleja ja lämpöeristeitä. Pohdintojen tukena on laskuja, kuvia ja rakennussuunnitelmia havainnollistamaan suunnitelmia. This thesis has been conducted for the Mechanical and Production Engineer-ing faculty of Rovaniemi University of Applied Sciences. This is an investiga-tive study focusing on energy-efficient wall construction. This work deals primarily with the energy economy of wall construction and gives an idea of thermal insulation development. Additionally, attention is fo-cused on new and innovative solutions. This thesis also informs the reader of the regulations and laws relating to energy use in buildings. The main reference for this thesis is based on construction process of the Education and Wellness Center in Kittilä, Finland. The main focus of this pro-ject is to examine the effectiveness of various insulation materials. This pro-ject has been implemented by Rovaniemen koulutuskuntayhtymä Ky. This thesis deals with the building regulations and standards which regulate thermal losses in new buildings. The starting point for this research begins with the building plans, according ...