Kultarinki Hoivapalvelut Oy:n graafisen ilmeen uudistaminen - Lindholm, Laura (Kemi-Tornion ammattikorkeakoulu, 2011)
Tein opinnäytetyöni hankkeistettuna torniolaiselle Kultarinki Hoivapalvelut Oy:lle. Tehtävänäni oli luoda Kultaringille uusi liikemerkki, kirjepohja sekä uudistaa internetsivujen ulkoasu. Tein näiden lisäksi myös ehdotukseni esitepohjaksi ja käyntikorteiksi. Kultarinki Hoivapalvelut on hoiva-alan palveluja tarjoava yritys, jonka toiminta sijoittuu suurimmaksi osaksi yrityksen omistamiin hoivakoteihin eri paikkakunnilla Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan alueella. Yrityksen alkuperäinen graafinen ilme oli hajanainen eikä yrittäjä ollut siihen täysin tyytyväinen. Minun tehtäväni oli suunnitella uusi lämminhenkinen ja arvokkaan oloinen graafinen ilme, joka tukee mielikuvaa Kultaringin tarjoaman hoidon laadusta. Koko projektin ajan tein yhteistyötä torniolaisen mainostoimisto Arctic Design Centerin kanssa. Mainostoimisto vastasi suunnitelmieni teknisestä toteuttamisesta. Ensimmäisenä tartuin uudistamistyössäni graafisen ilmeen värimaailmaan, joka toimi pohjana suunnitelmilleni. Samat värit toistuvat kaikissa elementeissä ja sitovat ne näin osaltaan kokonaisuudeksi. Opinnäytetyöni kirjallisessa osassa olen paloitellut työskentely prosessini pienempiin osiin, joissa käsittelen kaikkia eri elementtejä ja tekemiäni valintoja erillisinä. Perustelen tekemäni valinnat aiheeseen liittyvän teoriatiedon avulla. Keskeiset lähteeni käsittelevät visuaalista viestintää ja graafista suunnittelua. Projektin tavoitteena oli kehittää Kultaringin graafista ilmettä niin, että se olisi lämminhenkisempi ja mieleenpainuvampi kuin muiden hoiva-alalla toimivien yritysten ilmeet. Mielestäni onnistuin omalta osaltani tekemään oikeanlaisia ratkaisuja ja luomaan lämminhenkisen ilmeen yritykselle. Opinnäytetyötä tehdessäni opin, kuinka tärkeää on tehdä tarkat suunnitelmat lähdettäessä toteuttamaan näinkin suurta projektia. I did my Bachelor's Thesis as a project for Kultarinki Hoivapalvelut Oy, a company offering nursing services and located in Tornio. My objective was to create a new logo, letterhead and recreate their website's layout. In addition ...