KOE LAPIN LUMO TENOLLA JA TUNTUREILLA : Esitteen suunnittelu ja toteutus Tenon Tunturituville - Pekki, Suvi (Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu, 2011)
”Koe Lapin lumo Tenolla ja tuntureilla” tehtiin toiminnallisena opinnäytetyönä. Työn tavoitteena oli suunnitella ja tehdä uusi matkailuesite Utsjoella sijaitsevalle kalastusmatkailuyritykselle, Tenon Tunturituville. Opinnäytetyössä perehdyttiin eri vaiheisiin, joita esitteen suunnitteluun ja valmistamiseen kuuluu. Lisäksi työssä tutustuttiin Suomen kalastusmatkailuun ja Tenon Tunturitupien toimintaan sekä esiteltiin Utsjoki kohdealueena. Työssä tehtiin yritykselle SWOT-analyysi, jota käytettiin toiminnan tarkasteluun ja esitteen tekemisen tukena. Työn tavoitteena oli uudistaa ja kehittää yrityksen käyttämää vanhaa esitettä, mikä tarkoitti käytännössä uuden esitteen luomista. Esitteen tuli olla suunnattu kaikille kotimaisille matkailijoille. Tavoitteena oli, että esitteestä tulee houkutteleva, tiedottava ja selkeä, ja että se innostaisi matkailijoita Tenolle ympäri vuoden. Työn teoreettinen tietoperusta koostui markkinoinnin näkökulmasta. Esitteen tekeminen perustui julkaisun suunnittelun tietoperustaan. Työssä tarkasteltiin muun muassa markkinointiviestintää, visuaalista suunnittelua, kuvien merkityksiä ja värien valintaa. Työn ensisijainen tarkoitus toteutui, sillä esitteestä tuli käyttökelpoinen ja kattava. Esitteet otetaan käyttöön Tenon Tunturituvilla kesällä 2011. The goal of this practical based thesis was to design a new brochure for an accommodation company called Tenon Tunturituvat in Utsjoki. The company is focused on fishing tourism, but offers services to all tourists. Different phases of designing and making a brochure were examined in this thesis. Fishing tourism in Finland was also viewed and the area of Utsjoki was introduced. A SWOT-analysis was made for the company and it was used as an aid in planning the brochure. The aim of the thesis was to develop the old brochure which in practice meant making an entirely new brochure. The brochure was to be targeted to all domestic tourists. The objective was to make it tempting, informative and clear. It was made to encourage tourists to come to ...