Wild on paper: Kuvia vihkon kanteen - Sappinen, Eija (2019)
Opinnäytetyön aiheena oli suunnitella kuvia vihkon kanteen. Kuvien ai-heina olivat uhanalaiset eläimet, sarvikuono ja jääkarhu sekä niiden elinympäristö. Pääosassa suunnittelussa oli kuvataiteen tekniikoiden käyttö. Suunnittelun tuloksena syntyi kuusitoista kuvaa, kahdeksan eläin- ja kahdeksan lisäkuvaa. Työssä selvitettiin kuosin ja malliston kokoamiseen liittyviä näkökulmia lähdekirjallisuudesta ja tarkasteltiin markkinoilla olevia tuotteita. Arviointi-osuudessa kuvakokoelmaa tarkasteltiin lähdekirjallisuuden perusteella sekä vertailtiin markkinoilla oleviin tuotteisiin. Arvioinnin tuloksena todettiin, että kokoelma on melko yhtenäinen väreiltään, tarinallisuudeltaan ja sommitteluiltaan, vaikka tekniikoiden monipuolisuus hajottikin sitä hiukan. Markkinoilla olevia tuotteita tarkastelemalla todettiin, että niistä suurimman osan eläinhahmoissa oli vähemmän sävyjä verrattuna kokoelman eläinkuviin. Lisäksi mietittiin missä muissa pinnoissa kokoelman kuvat voisivat toimia ja kuinka niitä voisi kehittää mallistoksi. Tässä päädyttiin siihen, että monikäyttöisyys edellyttäisi sävyjen vähentämistä ja yhtenäistä mallistoa varten kuvien aiheita, värejä ja tekniikoita pitäisi vähentää. Lopuksi pohdittiin mitä ajatuksia opinnäytetyön tekeminen oli herättänyt ja mitä se oli opettanut kuosinsuunnittelusta.