Leposidehoidon toteutus psykiatrisella osastolla: Opaslehtinen henkilökunnalle - Tuononen, Iina (2019)
Pakkotoimien käyttö Suomessa vaihtelee hyvin paljon alueittain, mutta on edelleen aktiivisesti käytössä. Vuonna 2017 tilastoraportin mukaan Suomessa pakkotoimia käytettiin yhteensä vuodeosastohoidossa 11 478 kertaa. Vuodesta 2016 potilaiden määrä avohoidossa on kasvanut 10,3 prosenttia ja osastohoidossa 5,4 prosenttia. Vuonna 2017 psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa hoidettiin yhteensä 195 406 potilasta, joista avohoidossa hoidettiin 191 895 potilasta. Toimeksianto tähän opinnäytetyöhön on saatu Pohjois- Karjalan keskussairaalan osastoilta 25L ja 26L. Opinnäytetyö on toteutettu toiminnallisena. Opinnäytetyön tarkoituksena on tuottaa tietoa leposide- eristyksestä psykiatrisella osastolla. Opinnäytetyön tehtävänä on tuottaa opaslehtinen leposide-eristyksen toteuttamisesta hoitohenkilökunnan ammatillisen osaamisen tueksi. In Finland, the use of coercive measures varies from region to region but are still implemented. According to a statics report from 2017, coercive measures were used 11 478 times in inpatient care in Finland. Since 2016 the number of outpatients has increased by 10.3 percent and in inpatient care it has increased by 5.4 percent. In 2017, a total of 195 406 patients were treated in psychiatric specialised health care and 191 895 of them were outpatients. This practise-based thesis was commissioned by North Karelia Central Hospital Wards 25L and 26L. The purpose of this thesis was to provide information on the use of mechanical restraints in psychiatric wards. The thesis assignment was to create an information leaflet for the staff on the use of limb restraints.