Salesforcen REST-rajapinta uusien asiakkaiden luomiseen - Räsänen, Niklas (2019)
Insinöörityön tarkoituksena oli kehittää asiakkuuksien hallinnoimiseen käytettävä järjestelmä hyödyntäen REST-rajapintaa Salesforce-alustalla. Siinä käytettiin Salesforce REST -arkkitehtuuria. Uusien asiakkuuksien luominen sekä jo valmiiksi olevien päivitys olivat työn keskeisimmät prosessit. Näitä prosesseja varten luotiin oma hallinnointiluokka, joka teki kokonaan prosessin luonti ja päivitys DML-operaatiokutsut. Myös datan validointi, formatointi sekä muunnokset tehtiin hallinnointiluokassa. Insinöörityössä kerrotaan Salesforcen toiminnasta, REST-rajapintamallista ja projektissa käytetyistä ohjelmointikielistä. Itse projektin toteuttaminen jakautuu seuraaviin alueisiin: projektin suunnitteluun, tietokantaan ja datamalliin, uuden asiakkuuden luomiseen, testaamiseen ja asentamiseen. Insinöörityön tuloksena syntyi järjestelmä, jota voidaan hyödyntää uusien asiakkaiden tallentamiseen ja jo olemassa olevien asiakkaiden tietojen päivittämiseen REST-rajapinnan avulla. The purpose of this bachelor’s thesis was to develop a customer relationship management system using the REST interface on the Salesforce platform using the Salesforce REST architecture. Creating new client accounts and updating existing ones were key processes in the project. A custom Apex handler class was created for these processes, which made all process the creation and update DML operation calls. Data validation, formatting and re-mapping were also done in the handler class. The thesis describes the operation of Salesforce, the REST interface model and the programming languages used in the project. The project implementation itself is divided into the following areas: project design, database and data model, creating, testing and installing a new customer relationship. The result of the study was a system that can be utilized to store new customers and update existing customer information using the REST interface.