Lämmönjakokeskusten toimittaminen asiakkaille uudella palvelumallilla - Rinne, Luukas (2019)
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, onko Hyvinkään alueella kysyntää uudelle palvelumallille, jossa lämmönjakokeskukset myytäisiin leasinginmalliin perustuvalla maksutavalla. Yhteistyökumppanina toiminut Hyvinkään Lämpövoima Oy halusi tutkia uuden palvelumallin tarpeen Hyvinkään alueella. Hyvinkään Lämpövoima Oy:n yhteyshenkilönä toimi Sami Pesonen, joka johtaa lämmönjakokeskusten myynti- ja asennuksien tarkastustyötä. Tämän lisäksi tutkimuksessa kysyttiin asiakkaiden mielipidettä kahteen eri lisäpalveluun, joista toinen oli takuuaika ja toinen etävalvonta. Syy tutkimuksen tekemiseen oli asiakkailta saatu palaute, jossa he olivat kyselleet uuden palvelumallin mahdollisuudesta ja kilpailukyvyn lisääminen muihin lämmitysmuotoihin verrattuna. Kysely toteutettiin haastattelemalla puhelimitse Hyvinkään Lämpövoima Oy:n olemassa olevia sekä mahdollisia uusia asiakkaita. Opinnäytetyön teoriaosuudessa lähestyttiin uuden palvelumallin kehittämistä tuotteistamisen ja asiakastutkimuksen avulla. Hyvin tehty tuotteistaminen auttaa palvelun myyntiä asiakkaille, kun se saadaan selkeäksi asiakkaan näkökulmasta. Laadukas tutkimustyö puolestaan tuo varmuuden uuden palvelumallin tarpeellisuudesta ja vähentää näin ollen riskiä tarpeettoman tuotteen lanseerauksesta. Opinnäytetyö toteutettiin määrällisenä puhelinhaastattelututkimuksena. Kysely toteutettiin heinäkuussa 2019. Haastattelulla tavoiteltiin 203 henkilöä, joista vastasi yhteensä 64 henkilöä. Vastaajista 54:llä oli lämmitysmuotonaan kaukolämpö ja kahdeksalla lämmitysmuoto oli jokin muu. Haastattelututkimuksen tulosten mukaan mielikuva kaukolämmöstä Hyvinkään alueella on erittäin positiivinen. Leasingmallia vastaajat pitivät hyvänä vaihtoehtoisena tapana liittyä kaukolämpöön, kunhan uuden palvelumallin hinta ei olisi liian korkea. Kysymys takuuajasta herätti vastaajissa eniten hajontaa, sillä takuuajan pituudella ei koettu olevan suurta merkitystä ostopäätöksen tekemisessä. Etävalvontapalvelua puolestaan pidettiin tulosten mukaan hyvänä ja nykyaikaisena lisäpalveluna. Erityisesti taloyhtiöiden ja liikekiinteistöjen edustajien mielestä etävalvontapalvelua arvostettiin. Tuloksien perusteella voidaan todeta uudella palvelumallilla olevan kysyntää Hyvinkään alueella ja siihen voidaan liittää vaihtoehtoiseksi lisäpalveluksi etävalvonta varsinkin tarjottaessa palvelua taloyhtiöille tai liikekiinteistöille.