Keminmaan päivähoidon laatumittaus 2010 : Keminmaan päivähoitoyksiköt - Mansikka, Marjo; Jänkälä, Maria (Kemi-Tornion ammattikorkeakoulu, 2011)
Opinnäytetyömme tarkoituksena on selvittää, ovatko vanhemmat tyytyväisiä lastensa päivähoitoon Keminmaassa. Päivitämme vuonna 2004 tehdyn asiakastyytyväisyyskyselyn. Vanhempien mielipiteitä kartoitimme kyselylomakkeilla, jotka jaoimme heille syyskuun alussa 2010. Asiakastyytyväisyyskyselyn sai 233 perhettä. Teoreettinen ja käsitteellinen esittely: Teoriaosuudessa käsittelemme laadun eri käsitteitä; päivähoidon laadunhallintaa, laatuvaatimuksia ja laatutekijöitä. Käsittelemme myös laadunarviointia sekä yleisesti että Keminmaan päivähoidossa. Kerromme myös kasvatuskumppanuudesta ja sen periaatteista. Metodologinen esittely: Opinnäytetyön kuvaus: Opinnäytetyömme on kvalitatiivinen eli laadullinen. Keräsimme aineiston vanhemmille suunnatulla kyselylomakkeella, joka sisältää sekä avoimia että monivalintaisia kysymyksiä. Kysely jaettiin Keminmaan päivähoidossa olevien lasten vanhemmille. Aineistolähtöisellä analyysilla käymme kyselyn tuloksia läpi ja selvitämme, millaista laatu vanhempien mielestä on. Keskeiset tutkimustulokset: Vanhemmat ovat pääosin tyytyväisiä päivähoidon laatuun. Tyytyväisimpiä vanhemmat olivat henkilökunnan ja vanhempien väliseen yhteistyöhön. Lapset jäivät mielellään hoitoon ja esiopetus koettiin tarpeeksi haasteellisena. Vanhemmat nostavat esille myös epäkohtia esimerkiksi ryhmäkokojen suuruuden. Johtopäätökset: Keminmaassa päivähoidon laatu on toteutunut hyvin. Vanhemmat ovat tyytyväisiä päivähoidon laatuun, kuitenkin laadun arviointi on aina ajankohtaista. Silti kyselymme tuloksissa esiintyy vanhempien tyytymättömyyttä päivähoitoa kohtaan esimerkiksi ryhmäkoot. Vanhempien mielipiteet ja aktiivisuus on osa laadunhallintaa. Thesis description: Our bachelor´s thesis purpose is to find out are the parents satisfied to their children’s daycare in Keminmaa. We are updating to a 2004 Customer Satisfaction Survey. Parents` opinions were gathered through a questionnaire we gave them the beginning of September 2010. Customer Satisfaction Survey got 233 families. Theoretical summary: In the ...