Kunnossapidon palveluprosessi - Marila, Toni (Tampereen ammattikorkeakoulu, 2011)
ABB Oy tuottaa kunnossapitopalveluja Norilsk Nickel Harjavalta Oy:lle. Asiakas eli Norilsk Nickel Harjavalta Oy halusi kunnossapidon tuottavan kuukausittaisia kunnossapitosuunnitelmia. Suunnitelmien tuli koostua kuukauden aikana tehtävien kunnossapitotöiden aikataulusta. Lisäksi kunnossapitosuunnitelmien toteutumista piti pystyä seuraamaan. Opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää kunnossapidon palveluprosessi, jolla asiakkaan haluama suunnitelma pystyttiin luomaan. Prosessi luotiin ABB Oy:n käytössä olevalla IBM Maximo 6 -kunnossapitojärjestelmällä ja CiM Maintenancen valmistamilla Visual-moduuleilla. Prosessi otettiin käyttöön asteittain vuoden 2010 aikana Norilsk Nickel Harjavalta Oy:n uutto-pelkistämöllä. Prosessin kehittämisessä hyödynnettiin jo olemassa olevia työnsuunnittelun menetelmiä ja työkaluja. Haasteina prosessin kehittämisessä olivat asiakkaan tuotannon suunnittelemattomuus ja jatkuvasti vaihtuvat tuotantotilanteet.Kunnossapidon palveluprosessin käyttöönotto auttoi kunnossapitosuunnitelmien tekemisessä. Samalla prosessin avulla luotujen suunnitelmien myötä ennakkohuoltojen toteutuminen parantui. Prosessin avulla työnsuunnittelun käytännöt yhdenmukaistuivat ja suunnittelua voitiin tehostaa erityisesti töiden aikataulutuksen suhteen. Jatkosuunnitelmissa on kehittää ja tarkentaa kunnossapidon palveluprosessia edelleen ja ottaa käyttöön uusia työnsuunnittelun työkaluja, kuten CiM Maintenance Inc. valmistama Schedule Editor -moduuli. Moduulin avulla resurssien käyttöä voitaisiin parantaa. ABB Oy produces maintenance services to Norilsk Nickel Harjavalta Oy. Norilsk Nickel Harjavalta Oy needed to have maintenance plans for one month period ahead. Plans should be produced by maintenance organization. The monthly plan should contain information about jobs and timings. The realization of the maintenance plans needed to be appraisable. The goal of this thesis was to develop the maintenance service process. The service process should make possible the creation of the monthly maintenance plans. Service process was created with IBM Maximo 6 maintenance software and visual modules by CiM Maintenance Inc. The process was introduced gradually in the course of the year 2010 in uutto-pelkistämö facility of Norilsk Nickel Harjavalta Oy. There were utilization of the existing planning tools and methods in the development of the process. The biggest challenges were the non-planning nature and constantly changing status of the production. The implementation of the maintenance service process contributed to generate the maintenance plans. There was also progress in making of the preventive maintenance jobs. There occurred harmonization of the planning methods with the process and planning became more effective related to scheduling. In future meanings there are to develop and refine maintenance service process and take new planning tools like Schedule Editor in use. Schedule Editor was created by CiM Maintenance Inc. This module ought to help the usage of the resource in maintenance jobs.