Uuden yleisötapahtuman järjestäminen: Case: Luotsi 2010 - Oksanen, Riku; Matikainen, Toni; Ruokonen, Mikko; Vilkko, Tommi (Saimaan ammattikorkeakoulu, 2011)
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön aihe on Uuden yleisötapahtuman järjestäminen: Case: Luotsi 2010. Tässä opinnäytetyössä käsitellään uuden tapahtuman järjestämiseen liittyviä haasteita, kuten tapahtuman suunnittelua, toteuttamista ja päättämistä. Lisäksi työssä lähestytään tapahtumaa projektin näkökulmasta. Opinnäytetyö jakautuu kahteen eri osaan, joista ensimmäinen käsittelee tapah-tuman järjestämisen ja projektityöskentelyn teoriaa. Toisessa eli toiminnallises-sa osuudessa käydään läpi 6.10.2010 järjestetyn Luotsi 2010 -yleisötapahtuman vaiheet suunnittelusta päättämiseen. Opinnäytetyön tavoitteena on antaa lukijalle tarvittavat valmiudet uuden yleisö-tapahtuman järjestämiseen tarjoamalla tapahtuman järjestämisen teoriaa sekä empiriaa eli käytännön tietoa. Luotsi 2010 -tapahtuma oli ensimmäinen Etelä-Karjalan alueella järjestetty opiskelijoiden ideariihikilpailu. Tapahtuma kokosi osallistujia yhteen ympäri Suomea. Eri oppilaitoksia edustaneet joukkueet kilpailivat parhaasta Etelä-Karjalan Osuuskaupan antaman toimeksiannon toteuttamisesta. Tapahtuman tavoitteena oli parantaa Saimaan ammattikorkeakoulun näkyvyyttä ja imagoa Suomen kolmannen asteen oppilaitosten keskuudessa. Luotsi 2010 oli menestys sekä Saimaan ammattikorkeakoulun että tapahtuman pääyhteistyökumppanin Etelä-Karjalan Osuuskaupan kannalta. Huomiota saa-tiin muun muassa alueen suurimman sanomalehden, Etelä-Saimaan etusivulla. The subject of this functional thesis is managing a new public event. The thesis deals with the challenges of organizing a brand new event, i.e. challenges related to topics such as event planning, execution of an event and closure of an event. The study also approaches the event concept from the project point of view. The thesis is divided into two sections, first of which deals with event manage-ment and project work in theory. The second, i.e. the functional section of the thesis, covers the organization of the Luotsi 2010 event from the early planning stages all the way to the closure of the project. The objective is to give the reader all the information needed to manage a new public event, by providing necessary event management theory as well as practical knowledge. The Luotsi 2010 event was the first brainstorming competition designed solely for students in the region of South Karelia. The event brought together partici-pants aged over 18 from all over Finland to Lappeenranta. Various institutions represented by teams competed for the best implementation of the mandate given by Etelä-Karjalan Osuuskauppa, the main partner of the event. The main motivator for the students was the possibility of winning the main prize of 1000 euros. The event was aimed at improving the visibility of Saimaa University of Applied Sciences in the eyes of potential student applicants. The Luotsi 2010 event was a complete success on every level. Both the main partner of the event, Etelä-Karjalan Osuuskauppa and the Saimaa University of Applied Sciences gained lots of positive visibility because of the event.