Näkökulmia laskentatoimen ja taloushallinnon järjestelmiin : case: Visma Services Teemuaho Oy - Paakki, Mika (Saimaan ammattikorkeakoulu, 2010)
Tässä opinnäytetyössä tarkastellaan laskentatoimen ja taloushallinnon tietojärjestelmiin liittyviä näkökulmia. Teoriaosassa tarkastellaan tietojärjestelmän valintaa, käyttöönottoa ja käyttäjän näkökulmaa. Teoriaosassa on käytetty alaan liittyvää kirjallisuutta sekä ajankohtaisia lehtiartikkeleita. Empiirinen osa on toteutettu haastattelemalla kahta ohjelmistokouluttajaa. Lisäksi empiirisen osuuteen liittyy kysely eteläkarjalaisille kirjanpitoalan yrityksille. Teoriaosuus on tehty referoimalla kirjallista aineistoa, mukaan lukien lehtiartikkelit. Empiirinen osa on suoritettu lähettämällä sähköpostitse kysymyksiä ohjelmistokouluttajille. Myös kysely on toteutettu sähköpostin välityksellä. Samankaltaista opinnäytetyötä ei ole tehty Saimaan ammattikorkeakoulussa, tosin aiheeseen liittyviä opinnäytetöitä on tehty. Teoriaosuuden elementit ja empiriaosuuden havainnot vastasivat toisiaan esitettyjen kysymysten osalta. Laskentatoimen ja taloushallinnon tietojärjestelmät tulevat kehittymään tulevaisuudessa. This thesis examines perspectives to the information systems of accounting and financial administration. The theory part examines the selecting and implementation of information systems, and the perspective of the user. Literature and current magazine articles were used in the theoretical part. The empirical part was carried out by interviewing two software instructors via e-mail. A questionnaire by e-mail was also conducted to South Karelian accounting companies in this part. Elements from the theoretical part and observations from the empirical part were analysed, compared and their connections were indicated. The information systems of accounting and financial administration will develop in the future.