Kokouspalveluiden asiakastyytyväisyys : Rantasipi Tropiclandia - Huhtakallio, Outi (Vaasan ammattikorkeakoulu, 2010)
Opinnäytetyöni tavoitteena oli tutkia Rantasipi Tropiclandian kokousasiakkaiden asiakastyytyväisyyttä. Tarkoitukseni on selvittää kokousasiakkaiden tyytyväisyyttä Tropiclandian tarjoamiin kokouspalveluihin, kokoustiloihin ja niiden varusteluun, asiakaspalveluun, sekä muihin oheistuotteisiin, kuten ravintolan palveluihin. Asiakastyytyväisyystutkimus toteutettiin kyselynä. Lomakkeita jaettiin kokous-asiakkaille syyskuun aikana. Lomakkeita palautettiin hyväksytysti 50 kappaletta. Työni teoriaosa käsittelee muun muassa kokouspalveluita, asiakaspalvelua ja asiakastyytyväisyyttä. Teoriaosassa on myös Rantasipi Tropiclandian yritysesittely. Tutkimuksen empiirinen osa tarkastelee tutkimuksen tuloksia ja johtopäätöksiä. Tuloksista voi päätellä, että kokousasiakkaat ovat pääosin tyytyväisiä Rantasipi Tropiclandian tarjoamiin kokouspalveluihin. Kuitenkin parannettavaa löytyy vielä varsinkin tilojen viihtyvyyden sekä ruokailujen kohdalla. Vaikka kokousasiakkaat näyttävät olevan tyytyväisiä, on huomioitava otannan pieni koko. Kyselyyn vas-tanneet asiakkaat ovat vain pieni osa Rantasipi Tropiclandian kokousasiakkaista. Tutkimusta voidaan pitää suuntaa antavana, mutta ei kuitenkaan täysin luotettavana. The aim of this study was to find out customer satisfaction with the conference services in Rantasipi Tropiclandia. The main reason for this study is to explore customers’ opinions and their satisfaction with Rantasipi Tropiclandia conference services, meeting rooms and their features and customer service. My intention is to find out the meeting customers’ customer satisfaction. In order to achieve these goals a survey in the form of an inquiry was carried out. Questionnaires were handed out to customers in September. 50 copies of validated questionnaires were returned. The theory part of this study deals with meeting service, customer service and customer satisfaction. The theory part also includes a company presentation of Rantasipi Tropiclandia. The empirical part examines the results and conclusions of the study. The results of the research reveal that meeting customers of Rantasipi Tropiclandia are mostly satisfied with the meeting services. However, there is still room for improvement, especially in environment and amenities for the case of meals. While meeting customers seem to be satisfied, the results were observed from a small sample size. Customers who responded to the questionnaire are only a small part of Rantasipi Tropiclandia’s meeting customers. The study can be considered as a guide, but not entirely reliable.