Huoltajien tyytyväisyys koulun toimintaan : Kehityspalaute - Kivirannan alakoulu - Ojatalo, Anu; Saunamäki, Henna (Humanistinen ammattikorkeakoulu, 2010)
Opinnäytetyössä lähdettiin selvittämään Kivirannan koulun oppilaiden huoltajien tyytyväisyyttä koulun toimintaan yhteistyössä Kivirannan koulun kanssa. Tavoitteena oli koota huoltajien kokemukset ja nä-kemykset koulun toiminnasta ja sen onnistumisesta. Tarkoituksena lisätä kodin ja koulun yhteistyötä sekä antaa huoltajille mahdollisuus vaikuttaa koulun toimintaan. Tätä varten laadittiin selkeä ja ytimekäs kehityspalaute-lomake, jota mahdollisesti käytettäisiin jatkossakin huoltajien tyytyväisyyden kartoit-tamiseen. Kehityspalaute-lomake lähetettiin oppilaiden mukana heidän huoltajilleen täytettäväksi. Vas-tauksien pohjalta laadittiin tutkimustulokset ja kehitysideat. Opinnäytetyön kehityspalaute-lomake pohjautui kvantitatiiviseen lomakehaastattelun teoriaan. Kehitys-palaute-lomake oli puolistrukturoitu. Strukturoidut kysymykset antoivat tilastollista tietoa huoltajien tyytyväisyydestä. Avoimet kvalitatiiviset kysymykset antoivat syvällisempää tietoa huoltajien ajatuksista ja mielipiteistä. Opinnäytetyön teoriaosiot ovat suoraan yhteydessä tutkimustuloksiin ja auttavat sisäistämään kokonaisuuden. Kehityspalaute-lomake lähetettiin 238 talouteen ja vastauksia saatiin 160 kappaletta. Vastausprosen-tiksi tuli 67,23 prosenttia, joka takaa opinnäytetyön tutkimuksen luotettavuuden. Kehityspalaute-lomakkeen neljän osa-alueen; kodin ja koulun yhteistyö, koulun kasvatustyö, koulun ilmapiiri ja muut (ruoka, kuljetus ja siisteys) keskiarvot pyörivät arvosanan neljä lähellä. Käytössämme oli Likertin as-teikon mukainen numeroskaala 1=tyydyttävästä 5=kiitettävään. Tuloksista näkyy huoltajien tyytyväisyys koulun toimintaan, vaikka avoimista kohdista nousi esille kehitysideoita ja koulun toimintaan liittyviä kokemuksia. Koulun kasvatustyön osion keskiarvo oli paras tutkimuksessa, joka kertoo koulun onnistuneen työssään. Avoimista kysymyksistä nousi esille tiedottaminen, koulukuljetus, koulukiusaaminen ja koulun piha-alue. Saatujen tuloksien avulla voidaan puuttua tuloksista esille tulleisiin epäkohtiin ja pyritään parantamaan ...