Talousarviovuosi tutuksi : Case: Keminmaan kunta - Miettunen, Sari; Tervaniemi, Tomi (Kemi-Tornion ammattikorkeakoulu, 2010)
Miettunen, Sari & Tervaniemi, Tomi. 2010. Talousarvion suunnitelmavuosi tutuksi. Case: Keminmaan kunta. Opinnäytetyö. Kemi – Tornion Ammattikorkeakoulu. Kaupan ja kulttuurin toimiala. Kemi. Sivuja 38. Liitteet 2. Opinnäytetyömme tavoitteena on tehdä Keminmaan kunnalle talous- ja toimintasuunnitelman laadintaohjeet vuosille 2011–2013 sekä luoda prosessikaaviomalli kuvaamaan Keminmaan kunnan talous- ja toimintasuunnitelman kulkua. Opinnäytetyömme tutkimusmenetelmä on laadullinen toimintatutkimus. Tutkimuksessamme keskitymme käytännön kehittämiseen ja parantamiseen, emmekä perehdy vain teoriapohjaiseen tutkimuksen tekemiseen. Lähdeaineistona käytämme alan kirjallisuutta, Internet-lähteitä sekä Keminmaan kunnan henkilökunnalle suunnattuja haastatteluja. Tehtävänannossamme talous- ja toimintasuunnitelman laadintaohjeet kaipaavat kehitystä, jotta ohje toimii yhteneväisenä koko kuntaa koskien. Laadintaohjeita suunnitellessamme kiinnitämme erityistä huomiota laadintaohjeen selkeyteen sekä ulkoasuun. Selvitämme laadintaohjeen toimivuuden puolistrukturoiduilla haastatteluilla osalle talousvalmistelussa toiminutta henkilökuntaa. Laadintaohjeen lisäksi teemme prosessikaa-viomallin kuvaamaan yksityiskohtaisesti talousarviovuoden kulkua vastaamaan Keminmaan kunnan toimintatapaa. Miettunen, Sari & Tervaniemi, Tomi. 2010. Process flow chart for financial plan of an-nual budget. Case Municipality of Keminmaa. Bachelor´s Thesis. Kemi–Tornio Univer-sity of Applied Sciences. Business and Culture. Pages 38. Appendices 2. The aim of this Bachelor’s Thesis is to create instructions for compiling the budget and plan of action for the years 2011 - 2013 for the municipality of Keminmaa. The second aim is to create a visual process flow chart to describe step by step how the municipality of Keminmaa can describe flow of the annual budget and plan of action. The method used in our Thesis is qualitative action research. In our research our purpose is the practical development and improvement of the processes under analysis and we ...