Uusasiakashankinta kausivaihtelujen tasaamiseksi - Erkkilä, Eija (Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2010)
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli uusasiakashankinnan keinojen selvittäminen Lomakolmio Oy:lle. Yritys vuokraa lomailutarkoitukseen soveltuvia mökkejä Levillä. Yritykselle etsitiin uusia asiakassegmenttejä ja valituille segmenteille suunniteltiin toimivia kilpailukeinoja. Uusasiakashankinnalla pyritään tasoittamaan kausivaihtelua, sekä pidentämään sesonkia. Yritys esitellään kappaleessa yksi, esittelyn jälkeen teoriaosuudessa tarkastellaan kysynnänvaihtelua, segmentointiprosessia, sekä kilpailukeinoja ja markkinointia. Kappaleessa kolme tutustutaan Lomakolmio Oy:n toimintaympäristöön. Varsinaisessa suunnitteluosiossa valittiin kriteerit, joiden avulla asiakaskuntaa rajattiin. Segmentointi toteutettiin käyttämällä Asiakastieto Oy:n palvelua. Palvelun avulla löytyi uusia yritysasiakasryhmiä Pohjois-Suomen alueelta yhteensä 85 kappaletta. Valituille Pohjois-Suomessa toimiville yrityssegmenteille suunniteltiin eri kilpailukeinojen yhdistelmillä toimivia tuotepakettiratkaisuja. Markkinointityö aloitetaan suoramarkkinoinnin keinoin ja asiakaspalveluun, sekä yrityksen ja asiakkaan väliseen hyvään vuorovaikutussuhteeseen tullaan kiinnittämään huomiota Lomakolmio Oy:n markkinointityössä. The endeavour of this work is the acquisition of new customers for Lomakolmio Oy. The business idea of the company is to rent holiday cottages in Levi. New customer segments are searched for the company and the new marketing mixes are planned for the segments. The aspiration of new segments is to modify the seasonality. The business operations of Lomakolmio Oy presented in part one. The theory part present seasonality, competitive factors and marketing. Part three presented the environment of Lomakolmio Oy. In planning part four, segment criteria and customer groups are choosed. Asiakastieto Oy:s services were used in the segment process. 85 new company groups were found in Northern Finland. Marketing mixes and practical product selections were planned for the new segments. Direct marketing work started and good relations between company and customers noted especially.