Maksuohjelman laatiminen velkajärjestelylain näkökulmasta - Hyry, Jussi Y (Kajaanin ammattikorkeakoulu, 2010)
OPINNÄYTETYÖ TIIVISTELMÄ Koulutusala: Liiketalouden, aikuiskoulutus Koulutusohjelma: Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon Tekijä(t): Hyry Jussi Y. Työn nimi: Maksuohjelma ja yksityishenkilön velkajärjestely Vaihtoehtoiset ammattiopinnot: - Ohjaaja(t): Lehtori Sami Malm Toimeksiantaja: Kainuun käräjäoikeus Aika: syksy 2010 Sivumäärä ja liitteet: 67 + 11 Työn keskeisenä lähtökohtana oli lisätä tietämystä yksityishenkilön velkajärjestelystä. Opinnäytetyön tutkimusmenetelmänä oli kirjoituspöytätutkimus, missä Internet oli keskeinen tiedonhankkimismenetelmä. Opinnäytetyön tarkoituksena oli perehtyä yksityishenkilön velkajärjestelystä annetun lain mukaiseen maksuohjelman laatimiseen sekä maksuohjelmaa koskevaan oikeuskäytäntöön. Johdannossa käsitellään aihetta yleisellä tasolla ja seuraavaksi käydään läpi velkajärjestelyn historiaa. Työssä käsitellään maksuohjelmaa yleisellä tasolla, jonka jälkeen käydään läpi maksuohjelmaa koskevat säännökset lähinnä hallituksen esitysten pohjalta, mutta tarkastelua laajennetaan myös oikeustapauksien näkökulmasta. Opinnäytetyön keskeisiä teemoja ovat omistusasunnon säilyttämiseen liittyvät asiat sekä lisäsuoritusvelvollisuu-teen liittyvät asiat. Työn loppuosassa käsitellään maksuohjelmaan sisällytettäviä tietoja ja maksuohjelman kaavoja. Työn tuloksena saatiin ajan tasalla oleva opinnäytetyö maksuohjelmaa koskevista säännöksistä ja keskeisistä maksuohjelman sisältöä koskevista oikeustapauksista. Työn liitteenä on todellisen esimerkin mukainen, vahvistettu maksuohjelma, joka on päivitetty vastaamaan tällä hetkellä voimassa olevia säännöksiä. Kieli: suomi Asiasanat: velkajärjestely, maksuohjelma Säilytyspaikka: 1 Verkkokirjasto Theseus, 2 Kajaanin ammattikorkeakoulun kirjasto THESIS ABSTRACT School: Business Degree Programme: Business Administration Author(s): Hyry Jussi Y. Title: Payment Schedule and the Act on Adjustment of Debts of a Private Individual Optional Professional Studies: - Instructor(s): Lectureur Sami Malm Commissioned by Kainuu Civil Court Date:Autumn ...