Hydraulisylinterin korvakon suunnittelu - Ranta, Santeri (2019)
Arctic Drilling Company Oy Ltd on vuonna 2004 perustettu rovaniemeläinen kairauspalveluita tarjoava yritys, joka rakentaa kairakoneita omaan käyttöön sekä myyntiin. Koneiden suunnittelu, rakentaminen ja huolto tapahtuu Rovaniemen päätoimipisteessä. Maanalaiseen kairaamiseen valmistetun kairakoneen etupään kairakaluston rakenteellista osaa haluttiin kehittää helpottamaan sen huoltoa ja valmistusta. Opinnäytetyön tavoitteena oli kehitellä purettava korvakkorakenne hydraulisylinterin kannatteluun ja tarkoituksena analysoida sen kestävyyttä siihen soveltuvalla ohjelmistolla. Ruuviliitos mahdollistaa asetettujen tavoitteiden täyttymisen. Korvakko 3D-mallinnettiin Solidworks ja Inventor-ohjelmilla ja sen kestävyys tarkasteltiin ANSYS-ohjelmistolla. 3D-mallia muokattiin kestävyyden tarkastelun ohella sen antamien tuloksien mukaan. Suurimmaksi epävarmuudeksi analyysissa nousi ruuviliitoksen kestäminen. Käytetyn ohjelman luomien epätodellisten virheiden tulkinta realististen tuloksien joukosta oli haastavaa ja aikaa vievää. Opinnäytetyön päätteeksi rakenne oli esivalinnasta kehitetty versio ja tuloksien analysoinnin jälkeen sen materiaaleiksi valittiin korkealujuusteräs ja 12.9-luokan ruuvit. Rakenteelle suositellaan kestävyyden testaaminen osien valmistuksen jälkeen, mikä ei kuulunut opinnäytetyön tehtäviin. Arctic Drilling Company Oy Ltd is in year 2004 founded drilling service company, operating in Rovaniemi Finland. The company builds drilling machinery for their own use and for sale. Designing, building, and servicing the machines takes place in Rovaniemi, where the headquarters are. The structural part of the drill equipment for the underground drilling machine was designed to ease its maintenance and manufacture. The target for the thesis, was to design a dismantable mount for hydraulic cylinder and analyse its durability with suitable program. A screw joint would enable the set goals to be met. The mount was 3D-modelled using Solidworks- and Inventor-programs and the durability was analysed using ANSYS. 3D-model was modified continuously alongside with the analysis of its durability. The biggest uncertainty in the analysis was the structural durability of the screw joint. The interpretation of the results was challenging and time consuming due to unrealistic results created by the program. At the end of the thesis, the structure was modified version of the pre-selected structure and after the analysis, materials were chosen to be high strength steel and 12.9-grade screws. Product testing is recommended for the structure after manufacturing, which was not part of the thesis.