Tehohoitopotilaan turvallinen siirtokuljetus : - opas teho-osastolle ja sairaankuljetukseen - Veteläinen, Soile (Kemi-Tornion ammattikorkeakoulu, 2010)
Critical Care Medicine- lehden (2004) mukaan jokaisella sairaalalla pitäisi olla kriittisesti sairaiden potilaiden sairaalan sisäisiä ja sairaaloiden välisiä siirtoja koskien ohjeistus ja viralliset suunnitelmat. Oulun seudun Ammattikorkeakoulussa tehdyn opinnäytetyötutkimuksen (2008) mukaan tehohoitopotilaiden siirtokuljetuksia varten ei ole Pohjois-Suomen alueella ohjeistusta tai oppaita. Projektityön tarkoituksena oli laatia oppaat tehohoitopotilaan turvallista siirtokuljetusta varten Länsi-Pohjan keskussairaalan teho-osaston henkilökunnan ja potilassiirtokuljetuksia tekevän Med Group Oy:n käyttöön. Oppaissa käydään läpi prosessimaisesti tehohoitopotilaan siirtokuljetukseen liittyvät tapahtumat siirtopäätöksestä alkaen potilaan luovuttamiseen toiseen sairaalaan. Oppaita voidaan käyttää myös uuden työntekijän perehdyttämisen apuvälineenä. Projektin tavoitteena oli, että Länsi-Pohjan keskussairaalan tehohoitopotilaan hoidon jatkuvuus ja turvallisuus voidaan säilyttää siirtovalmisteluiden ja siirtokuljetuksen aikana toiseen sairaalaan. Tavoitteena oli myös saada aikaan yhteistyötä teho-osaston ja Med Group Oy:n henkilöstön välille, jotta hoitotyötä voidaan kehittää tällä hoitoketjun alueella tehohoitopotilaan parhaaksi. Opinnäytetyö koostuu teoriaosasta, projektiraportista ja tuotoksesta eli opaskirjasista teho-osastolle ja sairaankuljetukselle. Teoriaosassa käsitellään perusteet oppaisiin ja projektiraportissa kuvataan projektin sisältöä ja projektin etenemistä. Projekti alkoi lokakuussa 2008 ja päättyi toukokuussa 2010. According the Critical Care Medicine Journal (2004) in every hospital must have instructions and official plans for intra and interhospital transportation of critically patients. According the thesis from Oulu University of Applied Sciences (2008) there is no existing instructions or plans for a safe transportation of an intensive care patient in Northern Finland. The purpose of project was to make guide to a safe transportation of an intensive care patient to the staffs in Länsi-Pohja`s ...