Koulutusmatkailupakettien suunnittelu kansainvälisille matkailijoille Oulun seudulla - Maarala, Karoliina (2019)
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli suunnitella monipuolinen ja kansainvälisille asiakkaille sopiva tuotepakettikokonaisuus, jossa yhdistyy luonto ja elämyksellisyys, Suomalainen koulutusjärjestelmä ja paikallinen elämäntyyli sekä erilaiset aktiviteetit koottuna mielenkiintoiseksi matalan kynnyksen kokonaisuudeksi. Tämän opinnäytetyön toimeksiantajana toimi oululainen Go Arctic Oy. Yrityksellä on vahva kokemus erilaisten matkailu- ja ohjelmapalvelujen tuottamisesta Oulun seudulla ja Pohjois-Pohjanmaalla niin kotimaisille kuin kansainvälisille asiakkaille. Opinnäytetyön toteutustapa on toiminnallinen ja se muodostuu kahdesta pääosiosta. Ensimmäisessä osiossa pääosassa on teoriakokonaisuuden kartoittaminen, siihen perehtyminen ja matkailupakettien suunnittelu ja kokoaminen teoriakokonaisuutta silmällä pitäen. Toiminnallisen opinnäytetyön produktina, eli tuotoksena syntyi kaksi erilaista koulutusmatkailupakettia Oulun alueen kiinalaisille ja japanilaisille matkailijoille sekä yksi yleispaketti Ouluun saapuville kansainvälisille koulutusmatkailijoille. Matkailupaketit luovutettiin suoraan toimeksiantajan käyttöön ja niitä ei julkaista osana opinnäytetyötä. Opinnäytetyön toinen osio on raportti, jonka teoriakokonaisuus sisältää tuotekehityksen vaiheet, teoriaa toiminnallisesta opinnäytetyöstä, matkailusta yleisesti sekä tietoa koulutusmatkailusta Oulussa ja Suomessa.