Liittopalkkisiltojen rakentaminen arktisissa olosuhteissa - Haataja, Miika (2019)
Opinnäytetyön tavoitteena oli tuottaa selostus arktisten olosuhteiden aika- ja kustannusvaikutuksista tuotannon eri vaiheisiin, työ- ja turvallisuusolosuhteisiin ja laadunvarmistukseen. Tavoitteena oli luoda hyvä kokonaiskuva siltojen rakentamisesta arktisissa olosuhteissa ja tuottaa tarkastuslistoja tarjouslaskentaan, tuotannon suunnitteluun sekä projektihallintaan liittyen. Opinnäytetyöhön kuului kahden liittopalkkisillan työtehtävien suunnittelu ja valvonta, aikataulutus, työturvallisuusasiat, logistiikka sekä laadunvarmistus osakeyhtiö GRK Infra Oy:n tytäryhtiö GRK Infra Ab:n ST-urakassa ajalla 01.07.2018-01.03.2019. ST-urakkana oli kahden liittopalkkisillan rakentaminen uudelle E10 valtatielle Kiirunassa. Näiden tietojen pohjalta sekä olosuhdeanalyyseillä pystyttiin vertailemaan eri ratkaisuiden toimivuutta. Työn tuloksena olevaa tarkastuslistaa voidaan hyödyntää tarjouslaskentaa ja tuotannon suunnittelua suoritettaessa. Ennakoimalla arktisten olosuhteiden vaikutusta tuotantoon voidaan saavuttaa kustannus- ja aikasäästöjä.