Markkinatutkimus lisäpalveluista kiinteistöpalvelualan yritykselle - Multanen, Annika (2019)
Tämän opinnäytetyön aiheena oli laatia markkinatutkimus pohjoiskarjalaiselle kiinteistöpalvelualan yritykselle. Toimeksiantajaa tarkastellaan työssä anonyymisti. Tarvekartoituksenaiheena olivat kiinteistöalaan kuuluvat palvelut, joita toimeksiantaja voisi tarjota ydinpalveluidensa lisäksi. Tutkimuksen kohteena olivat Joensuun, Liperin ja Kontiolahden kotitaloudet Itä-Suomessa. Erityisesti tutkimuksen kohteena olivat, yrityksen normaaliin asiakaskuntaan kuulumattomat, omakotitaloissa asuvat kuluttajat. Tutkittavia asuinrakennustyyppejä olivat omakoti-, rivi-, kerros-, pari- ja luhtitalot. Opinnäytetyö toteutettiin tutkimustyyppisenä opinnäytetyönä, jonka lopputuotteena oli kattava markkinatutkimus eri lisäpalveluiden tarpeesta. Lisäpalveluiden tarpeen selvittäminen pohjautui määrälliseen kyselytutkimukseen. Kysely toteutettiin marraskuussa 2018 internetkyselynä sosiaalisessa mediassa. Kyselyyn vastasi 166 ihmistä. Opinnäytetyössä sisältö rajattiin toimeksiantajan toimialan esittelyyn, nykytilan sekä tulevaisuudennäkymien kartoittamiseen, markkinatutkimukseen liittyvään teoriaan, kyselytutkimukseen, tulosten analysointiin, lisäpalveluiden tarpeen analysointiin kotitalouksien näkökulmasta sekä markkinatilanteeseen. Johtopäätöksen ja toimenpide-ehdotusten tarkoituksena oli antaa tutkimuksesta saatuun aineistoon perustuvaa tietoa toimeksiantajayrityksen päätöksenteon tueksi. Työn lopussa käsitellään vastaajien tarvetta palveluille eri muuttujien kesken vertailemalla sekä opinnäytetyön prosessia. Ulkoalue- ja konepalvelut olivat tulosten mukaan tarpeellisin kiinteistöpalvelualan palvelutuote. Toimenpide-ehdotuksissa kerrotaan muun muassa kehitysideoita toimeksiantajalle markkinointiin ja palveluiden toteuttamiseen. The main purpose of this thesis was to create a market research for a North Karelian property maintenance company. The commissioner is handled anonymously. The topics of the survey were real estate services that the commissioner could provide besides their core services. The target of this research were households in Joensuu, Kontiolahti and Liperi in Eastern Finland. Detached houses were in particular focused on as they did not represent the regular customer base of the commissioner. The types of residential buildings which were included in the research were detached houses, row houses, apartment buildings, semi-detached houses and loft houses. This thesis was implemented as a research, which had a comprehensive market research about the necessity of different additional services as a conclusion. The study of needs for additional services was based on a quantitative inquiry. The inquiry was carried out in November 2018 as an internet research through social media. The inquiry got 166 answers. The content in this thesis was limited to the introduction of the vocational branch, its present state and future perspectives, to the theory of market research, the inquiry, the analysis of the results and the needs in households and also the market circumstances. The purpose of the conclusion and propositions was to give new information and help the company to make decisions for the future. At the end of this thesis the answerers need for the additional services are compared with different variables and the process of this thesis is handled. Yard and machine services were the most needed property maintenance services based on the results. The propositions handle improvement ideas for marketing and providing different services among other propositions.