KÄYTETTÄVYYSTESTAUS ARCTIC TRAINERSIN VERKKOSI-VUISTA JA BÓKUN-PALVELUSTA - Kuikka, Elias (Karelia-ammattikorkeakoulu (Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu), 2018)
Tämä opinnäytetyö on kehittämistyö, jonka avulla parannettiin pohjoiskarjalaisen yrityk-sen verkkosivuja. Työssä tutkittiin käyttäjän näkökulmasta Arctic Trainersin verkkosivuja ja Bókun palvelua käytettävyystestauksen avulla. Käytettävyystestauksia suoritettiin kaksi kappaletta ja vastaajia oli yhteensä 73. Tarve testaukselle tuli verkkosivujen päivittämisen myötä, jolloin otettiin myös Bókun mukaan. Testauksen avulla saatiin tietoa, miten asiakas kokee uudistuneet sivut. Verk-kosivut päivitettiin vuoden 2018 alussa, joten testausaika oli hyvä. Molemmat käytettävyystestaukset tehtiin Karelia ammattikorkeakoulun tiloissa, valvo-tuissa olosuhteissa. Ensimmäisen testauksen suoritti ensimmäisen vuoden restono-miopiskelijat ja toisen testauksen toisen vuoden restonomiopiskelijat. Testauksista saa-dut vastaukset taulukoitiin ja analysoitiin. Työ oli toiminnallinen opinnäytetyö, jossa tärkeänä osana oli testausten suunnittelu ja suorittaminen. Opinnäytetyön tuloksena saatiin tieto Arctic Trainersin verkkosivujen hyvästä käytettävyydestä. Tämän lisäksi saatiin myös käytettävyystestaus, jota on mah-dollista hyödyntää myös tulevaisuudessa. This thesis is a development work, which helped to improve Arctic Trainers website. In this work, Arctic Trainers website and the Bókun service were examined by user’s point of view with using usability testing. There were two usability tests performed and 73 respondents. The need for the testing came from the updating of the website. With the update Arctic Trainers also bring into use Bókun-service. The tests provided information on how the customer experiences renewed pages. The website were updated at the beginning of year 2018,, so time for the tests were good. Both usability tests were performed at the premises of Karelia University of Applied Sci-ences under controlled conditions. The first test was made by first year tourism students and the second test was made by second year tourism students. The responses from both tests were tabulated and analyzed. This thesis was a ...