Potentiaalisille hakijoille suunnatun markkinointiviestinnän kehittäminen Karelia-ammattikorkeakoulussa - Tuononen, Tarja (Karelia-ammattikorkeakoulu (Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu), 2018)
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää potentiaalisille hakijoille suunnattua markkinointiviestintää Karelia-ammattikorkeakoulussa. Tarkoituksena oli selvittää, millainen markkinointiviestintä on potentiaalisten hakijoiden mielestä toimivaa ja heidän tarpeitaan palvelevaa ja millainen ei. Lisäksi tavoitteena oli selvittää, millainen on hakijan matka potentiaalisesta hakijasta tutkinto-opiskelijaksi. Opinnäytetyö on tutkimuksellinen kehittämistyö, jossa markkinointiviestintää tarkasteltiin hakijamatkamallin avulla ryhmähaastatteluissa satunnaisesti valittujen hakuikäisten pohjoiskarjalaisten nuorten kanssa. Ryhmähaastattelujen lisäksi kehittämisehdotuksia kerättiin Karelian henkilökunnalta heille suunnatun kyselyn avulla. Ryhmähaastattelujen ja kyselyiden vastaukset analysoitiin sisällön analyysinä. Opinnäytetyön tietoperustana oli kotimainen ja ulkomainen digitaalisen markkinointiin ja sosiaaliseen mediaan sekä erityisesti korkeakoulumarkkinointiin ja nuorisokohderyhmään liittyvä tutkimus. Opinnäytetyön tuloksena saatiin ehdotuksia Karelian markkinointiviestinnän kokonaisuuden parantamiseksi sekä välineiden, esimerkiksi videoiden kehittämiseksi. Lisäksi saatiin tietoa hakijamatkasta ja sen kestosta. Kehittämisehdotukset hyödynnetään Karelian potentiaalisille hakijoille suunnatun markkinointiviestinnän kehittämisohjelmassa. This thesis focuses on improving marketing communication to potential applicants at Karelia University of Applied Sciences. The objective was to find out what kind of marketing communication is interesting and meaningful for potential applicants. Secondary objective was to gain knowledge about what phases there are on applicant’s journey from a potential applicant to a university student. The study is an action research, in which marketing communication was observed through the university choice model. The research was carried out by interviewing potential applicants in small groups. The interviewees were selected as a random sample within the North Karelian youth. In addition to group ...