Liiketoimintasuunnitelma metsäpalveluyritykselle - Vehkala, Ville (Karelia-ammattikorkeakoulu (Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu), 2018)
Tässä opinnäytetyössä laadittiin liiketoimintasuunnitelma Pohjois-Karjalaan perustettavalle metsäpalveluyritykselle. Yrityksen palveluihin kuuluvat taimikonhoito, istutus sekä yksittäisten puiden kaataminen. Yrityksen tavoite on työllistää yksi henkilö ympärivuotisesti. Yritystä ei ole vielä perustettu. Aihevalinta oli mieluinen, sillä opinnäytetyön tekijä on aina ollut kiinnostunut yritystoiminnasta sekä suorittavista metsätöistä. Työn teoriaosuudessa selvitettiin metsäalan toimintaympäristö muutoksineen ja sen vaikutus tulevaan yritystoimintaan. Tietoperustan lähteinä käytettiin pääosin verkossa olevia tutkimuksia ja artikkeleita. Liiketoimintasuunnitelmassa selvitettiin yrityksen ja yrittäjän perustiedot sekä onko yrityksen perustaminen kannattavaa. Markkinointisuunnitelmassa selvitettiin tulevan yrityksen markkinoinnin keinoja. Yrityksen rahoitusta ja kannattavuutta käsiteltiin teoriassa sekä tehtiin rahoitus- ja kannattavuuslaskelmat. Työn tuloksena yrityksen mahdollisuudet sekä kannattavuus saatiin selvitettyä liiketoimintasuunnitelman avulla. Metsäalan toimintaympäristön muutos on metsäpalveluyrityksen kannalta positiivinen. Biotalous ja puun kysyntä kasvavat metsäalan suurten investointien seurauksena. Liiketoimintasuunnitelman kannattavuuslaskelmien perusteella yritystoiminta olisi kannattavaa. Opinnäytetyön tekijä aikoo perustaa yrityksen lähitulevaisuudessa. The aim of this thesis was to create a business plan for a forest service company. The business plan solved if it is possible to make profitable business in this forest service company. Business has not been established yet. It is going to be placed in North Karelia. The company will offer tending of seedling stands, planting and single tree felling. The company is aiming to employ one person in around the year. The author of this thesis has always been interested in business and practical forestry. The theoretical part of this thesis solves forestry operational environment and its changes in Finland and how it effects a incoming forest service ...