Lehmusten kaupungin illassa humppa soi. : Painokuosi- ja vaatemallisto - Pirinen, Tiina (Saimaan ammattikorkeakoulu, 2010)
Opinnäytetyön produktio-osa koostui painokuosien ja vaatemalliston suunnittelusta. Painokuosien aihemaailmana toimivat Lappeenranta ja kitsch. Kuvio-aiheita olivat raatihuoneen kellotorni, humppa, kukkopillit, höyrylaiva Prinsessa Armada sekä saimaannorppa, joista suunniteltiin erilaisia jatkuvia painokuoseja. Kuoseista toteutettiin kaksi. Vaatemallisto suunniteltiin alihankintana toteutettavaksi oheisista painokankaista. Vaatteet ovat rentoja ja keveitä sisävaatteita, materiaalina laadukas puuvillatrikoo. Tutkielma osassa perehdyttiin matkamuiston ja kitschin käsitteisiin sekä ilmenemismuotoihin. Havainnointipäiväkirjan avulla tutkittiin lappeenrantalaisia matkamuistoja erityisesti kitschin esiintymistä niissä. Tutkielma pohjusti produktiota hyvin. The purpose of the thesis was to design a collection of printed textiles and clothes. Inspiration for print design game from. Lappeenranta, kitsch and souvenirs. Selected patterns used in the printed textiles were the clock tower, humppa, steamer Prinsessa Armada, local type of pipe and Saimaa ringed seal. Two of the designed patterns were made. The fashion collection consist of cosy casuals and the chosen material is cotton of high quality. The theoretical part of the thesis was to study what is kitsch and how does it appears in souvenirs. There was made an observation study of local souvenirs and kitsch among them. Tallennettu versio on muokattu seuraavasti: - raporttiosan liiteet (2 kpl) poistettu - raporttiosan kuvat 15,23,29,34,38,45 poistettu - tutkielmaosan liite (1 kpl) poistettu