VESI- JA VIEMÄRIVERKOSTON KUSTANNUSARVIO BOLIDEN KEVITSA MINING OY:LLE - Dianoff, Andrei (Lapin ammattikorkeakoulu, 2018)
Opinäytetyön tavoitteena oli selvittää Boliden Mining Kevitsa Oy:lle, kuinka liittyminen kunnalliseen vesi- ja viemäriverkostoon mahdollisesti tehdään. Työssä selvitetiin liittymisestä muodostuvat työtehtävät sekä laskettiin niiden kustannukset. Liittymisen kustannuksia verratiin nykyisten vesi- ja viemärijärjestelmien kustannuksiin, joista selvisi liittymisen kannattavuus tämänhetkisessä tilanteessa. Opinnäytetyössäni käytin saatavilla olevia ammattikirjallisuutta sekä verkkomateriaaleja. Tapasin myös Sodankylän Vesi ja Lämpö Oy:n johtajaa opinnäytetyötäni varten. Opinnäytetyön tuloksena saatiin selvitys nykyisen kunnallisen vesi- ja viemäriverkoston tämänhetkisestä tilanteesta. Työssä selvisi myös, minkälaisia työtehtäviä ja kustannuksia liittyminen tarvitsisi, jotta liittyminen olisi mahdollista. Opinnäytetyössä selvisi nykyisen ja suunnittelemani käyttövesijärjestelmän liittymisen käyttökustannusten erot sekä liittymisen takaisinmaksuaika. This Bachelor´s thesis was commissioned by a company that owns a mine in Sodankylä. The objective was to create a plan on how to connect effluent and drinking water to Sodankylä´s effluent and drinking water network. Another ob-jective was to discuss what kind of work the connection needs and what the cost of connection is. In this thesis, the cost of the designed and the present effluent and drinking water system were compared. For this thesis, professional literature and online publications were used as the sources. The director of Sodankylä Vesi ja Lämpö Oy was met to discuss the thesis. The conclusion of the thesis was a clarification of Sodankylä Vesi ja Lämpö Oy´s effluent and the drinking water network location and the changes that were needed in the connection of Kevitsa drinking water. The work and their cost were planned. The cost of these two effluent and drinking water systems was compared and the repayment time of the work was determined.