Millainen on hyvä esimies? : Esimiestyö ja johtaminen - Regina, Jenni; Kuusijärvi, Inka-Maria (Lapin ammattikorkeakoulu, 2017)
Tämän opinnäytetyön aiheena on esimiestyö. Opinnäytetyön tavoitteena on selvittää, millainen on hyvä esimies. Tutkimme myös, mitä esimiestyö ja johta-minen pääasiassa on ja mitä kaikkea se pitää sisällään. Opinnäytetyön teo-riaosa käsittelee esimiestyötä, sisältäen esimiehen työnkuvan, johtajuuden haasteet, aineellisen ja aineettoman palkitsemisen, ongelmien ratkaisemisen sekä osaamisen varmistamisen. Teoriaosassa on myös kerrottu tarkemmin työ-kyvystä ja ikäjohtamisesta. Teorian hankinnassa käytämme sekä kirjallisia että sähköisiä lähteitä. Opinnäytetyön empiriaosuus koostuu opiskelijoille lähettämästämme kyselystä ja sen analysoinnista. Kysely lähetettiin Lapin ammattikorkeakoulun Tornion ja Rovaniemen kampusten kaikkien vuosikurssien liiketalouden opiskelijoille. Kyselytutkimus toteutettiin kvantitatiivisena tutkimuksena ja halusimme selvittää, millaista esimiestä tulevaisuuden liiketalouden ammattilaiset pitävät hyvänä esimiehenä. Tutkimustuloksista voitiin päätellä, että opiskelijoiden mielestä hyvä esimies on enemmän kaverillinen kuin selkeän auktoriteetin omaava, hän luottaa alaisiinsa ja on kannustava. Esimiehen halutaan antavan suoraa palautetta sekä palkitsevan työntekijänsä antamalla lisää vastuuta sekä mahdollisuuksia vaikuttaa omaan työhön. The topic of this thesis is managerial work. The objective is to examine the qualities of a good supervisor. We also study what is good management and what does it include. The theory part of this thesis studies managerial work including manager’s job description, challenges of management, material and immaterial rewarding, problem solving and securing of the know-how. In the theory part we also discoursed working ability and age management were discoursed. For the theoretical information both printed and electronic sources were used. The empirical part of this thesis consists the questionnaire sent to students and the analysis of it. The questionnaire was sent to every class of students at Lapland University of Applied Sciences in Tornio and Rovaniemi. The ...