Markkinatutkimus uusien asiakkaiden hankkimiseksi kaukolämpöyritykselle - Lehtonen, Joel (Laurea-ammattikorkeakoulu, 2017)
Opinnäytetyön toimeksiantajana toimi Hyvinkään Lämpövoima Oy (HLV), joka on kaukolämpöä myyvä ja toimittava yritys Hyvinkäällä. HLV:n yhteyshenkilönä toimi asiakkuus- ja verkostopäällikkö Sami Pesonen. Opinnäytetyön tavoitteena oli toteuttaa markkinatutkimus, jossa selvitettiin hyvinkääläisten kiinteistönomistajien mielikuvia ja kiinnostusta kaukolämpöä ja HLV:aa kohtaan. Lisäksi tavoitteena oli selvittää kiinteistönomistajien kiinnostusta liittyä HLV:n kaukolämpöverkkoon. Opinnäytetyön toteutus alkoi tutkimussuunnitelmalla, jossa määriteltiin tutkimusongelma ja tutkimusmenetelmät. Tutkimusmenetelmäksi valittiin kvantitatiivinen tutkimus ja aineistonkeruu toteutettiin puhelinkyselynä. Kyselyn perusjoukoksi valittiin öljylämmitteisten kiinteistöjen omistajat niiltä Hyvinkään alueilta, joihin HLV näki kannattavaksi laajentaa kaukolämpöverkkoa. Näiden alueiden öljylämmitteiset kiinteistöt selvitettiin paikan päällä tehdyllä katselmoinnilla. Kiinteistönomistajien yhteystiedot selvitettiin Fonectan yhteystietotiedustelun avulla. Kyselyn toteutusvaihe kesti 3,5 kuukautta. Kyselyn toteutuksen jälkeen tulokset analysoitiin. Vastauksia saatiin yhteensä 32 kpl, joista 17 sanoi harkitsevansa liittymistä kaukolämpöverkkoon. Kaukolämpö nähtiin helppohoitoisena ja luotettavana, mutta kalliina lämmitysmuotona. Opinnäytetyön toteutuksen tukena käytettiin tietoperustaa, jonka pääasiallisia aiheita olivat tutkimusprosessi, brändi, asiakaslähtöisyys ja mielikuvamarkkinointi. Opinnäytetyön tulokset luovutettiin HLV:lle. Saadun palautteen mukaan opinnäytetyön tulokset olivat toimeksiantajalle erittäin hyödyllisiä. HLV sai paljon hyödyllisiä lähtötietoja kaukolämpöverkon laajentamisinvestointien sunnitteluun ja toteutukseen. Ensimmäiset laajennusinvestoinnit alkoivat jo vuoden 2017 aikana. Toimeksiantaja oli tyytyväinen työn tulokseen ja työllä saavutettiin sille asetetut tavoitteet, jotka tukevat liiketoiminnan kehittämistä pitkällä tähtäimellä. The client of the thesis was Hyvinkään Lämpövoima Oy (HLV), a Hyvinkää based district ...