Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma Kemijärven kaupungille - Vartiainen, Erkki (Diakonia-ammattikorkeakoulu, 2017)
TIIVISTELMÄ Erkki Vartiainen. LASTEN JA NUORTEN HYVINVOINTISUUNNITELMA KEMI-JÄRVEN KAUPUNGILLE. Oulu, syksy 2017, 28 s, 3 liitettä. Diakonia-ammattikorkeakoulu, Sosiaalialan koulutusohjelma, diakonian suuntautumisvaihtoehto, sosionomi (AMK) + diakoni. Opinnäytetyöni tavoitteena oli koota Kemijärven kaupunkiin lakisääteinen lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma. Suunnitelma palvelee Kemijärven kaupungin viranhaltijoita, poliittisia päätöksentekijöitä ja asukkaita, tarjoamalla heille konkreettista tie-toa tämän hetkisestä lasten, nuorten ja perheiden tilanteesta sekä heille tarjottavista palveluista ja kehittämistarpeista. Opinnäytetyö toteutettiin toiminnallisena opinnäytetyönä työelämälähtöisesti yhteis-työssä Kemijärven kaupungin ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Työskentelyn aikana prosessin ohjausryhmänä toimi kaupungin nuorten hyvinvoinnin edistämisen työryhmä. Tämän opinnäytetyön myötä Kemijärven kaupunki sai päivitetyn lasten ja nuorten hy-vinvointisuunnitelman vuosille 2018 – 2020. Valmis suunnitelma tullaan hyväksyttä-mään kaupungin valtuustossa. Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmaa tullaan päi-vittämään säännöllisesti ja se viedään osaksi Kemijärven kaupungin sähköistä hyvinvointikertomusta. Asiasanat: Hyvinvointisuunnitelma, hyvinvoinnin edistäminen ABSTRACT Erkki Vartiainen. A WELL-BEING PLAN FOR THE CHILDREN AND YOUNG PEOPLE IN THE CITY OF KEMIJÄRVI. Autumn 2017. 28s, 3 appendices. Language: Finnish. Diaconia University of Applied Sciences. Degree Programme in Social Services, Option of Diaconal Social Work. Degree: Bachelor of Social Services. The purpose of this thesis was to collect a statutory well-being plan for the children and young people in the city of Kemijärvi, Finland. The plan serves the public office holders, political decision makers and residents of the city, by providing them practical information on the situation of children, young people and families, services provided and the needs of development. This thesis was implemented in cooperation with the city of ...