Matkareitit Karjalaan - Kela, Ekaterina; Kononykhin, Dmitrii (Kajaanin ammattikorkeakoulu, 2017)
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön aiheen on erilaisten matkareittien suunnittelu Karjalan alueella, jonka avulla matkailija voi tutustua Karjalan alueen monikulttuurisuuteen, nähdä karjalaisen kulttuurin eroavaisuudet, avartaa itsellensä karjalan kulttuurin rikkauden ja omaperäisyyden ja vierailla myös Suomelle ja Venäjälle merkittävillä historiallisilla paikoilla. Työssä kuvataan toiminnallisen työn perusteita, matkan järjestämistä ja sen johtamista, matkailun lainsäädäntöä sekä Venäjälle matkustamiseen liittyviä asioita. Kohderyhmäksi oli valittu suomalaiset asiakkaat, jotka suunnittelevat matkustamista Venäjälle, ja ne, joilla on jo voimassa oleva viisumi. Pystyäkseen suunnittelemaan mahdollisimman kiinnostavat reitit opinnäytetyössä on käytetty laadullista tutkimusmenetelmää, jonka avulla on selvitetty suomalaisten matkailijoiden kiinnostuskohteet Venäjällä, mahdolliset esteet matkustamiselle ja muut opinnäytetyölle hyödylliset asiat. Matkareitit kattavat Karjalan eri osia sekä Venäjän että Suomen alueella ja kulkevat karjalaisten kylien läpi poiketen myös Petroskoissa ja vepsäläisten kylässä. The purpose of this functional thesis was to create travel routes in Karelia region, where traveler can explore the multicultural nature of Karelia, to see the differences, the richness and originality of Karelian culture, and to visit important historical places close to Finland. The study describes the basics of functional thesis, trip organization and its management, tourism legislation, and information and facts, which are beneficial to know while travelling in Russia. Travelers from Finland, who have already had valid visa and those, who are planning to visit Russia, were chosen as participants. To create the most interesting routes, qualitative research method was used to gain information from the Finnish travelers. They were asked about the places of interest in Russia and about possible barriers concerning travelling in Russia. The created travel routes cover both Russian and Finnish Karelia and they lead ...