Taustaselvitys glamping-majoituksen perustamiseksi - Hämäläinen, Heidi; Kuokkanen, Paula (Karelia-ammattikorkeakoulu (Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu), 2017)
Opinnäytetyö käsittelee glamping-majoitustuotteen perustamista. Esittelemme glampingia matkailumuotona, siihen liittyviä keskeisiä teemoja sekä sitä, mitä tulisi ottaa huomioon glamping-tuotetta suunniteltaessa. Työmme toimii taustaselvityksenä joensuulaiselle elämyspalveluita tuottavalle yritykselle Enjoy Lifelle, jolla on tarkoituksena laajentaa toimintaansa glamping-majoituksen pariin. Pohjois-Karjalassa glamping-matkailu on melko uusi käsite, eikä sitä tarjoavia yrityksiä tutkimamme mukaan alueelta löydy. Olemme tutkineet ja vertailleet muualla Suomessa toimivia glamping-yrityksiä sekä niiden toimintaa. Pohdimme opinnäytetyössämme kyseisen matkailu-muodon mahdollisuuksia Pohjois-Karjalassa ja Enjoy Lifen tuotteena. Aineistojen ja niistä syntyneiden ideoiden pohjalta laadimme suuntaa antavan ehdotelman glamping-tuotteesta Enjoy Lifelle. Ehdotelmamme sisältää muun muassa kaksi erilaista ja uudenlaista pohjapiirrosta glamping-majoituksesta, joka veisi matkailijan elämyksen entistä pidemmälle. This thesis deals with the creation of a glamping product. We present a glamping tourism, its related themes and what should be considered when designing a new glamping product. Our thesis works as a background research for a company called EnjoyLife. It offers different kind of tourism services and aims to expand its services with glamping accommodation. In North Karelia, Glamping tourism is a fairly new concept and we did not find any other companies that offer it in the area. We have researched and compared Glamping companies and their services in other parts of Finland. In our thesis, we consider the potential of this type of tourism in North Karelia and as a Enjoy Life's product. Based on the materials and our own ideas, we are making a suggestion on the Glamping product for Enjoy Life. Our suggestion includes, among other things, two different and new sketches of glamping accommodation which would extend the traveler's experience even further.